OnePlus 10 Pro anunțat oficial. Se lansează mai întâi în China

11.01.2022
OnePlus 10 Pro anunțat oficial. Se lansează mai întâi în China

Cu atât de multe anunțuri despre OnePlus 10 Pro în ultimele săptămâni, aveam deja o idee destul de bună despre ceea ce va oferi următorul flagship al brandului chinez. Astăzi, compania ridică cortina de pe acest dispozitiv și dezvăluie faptul că acesta va fi disponibil pentru prima dată mai întâi în China și că abia peste câteva luni îl vom vedea și în Europa. Acesta este însă totodată cel mai „premium” model OnePlus de până acum, fiind echipat cu un nou sistem de camere Hasselblad, specificații de top și cu un design ieșit din comun.

Configurația high-end este prezentă și pe OnePlus 10 Pro

OnePlus 10 Pro continuă tradiția modelelor high-end ale brandului, oferind cea mai puternică configurație hardware disponibilă în acest moment. Asta înseamnă utilizarea unui chipset Snapdragon 8 Gen 1 de la Qualcomm, alături de până la 12 GB memorie RAM, 256 GB stocare internă și un display de 6,7” echipat cu cele mai noi tehnologii disponibile. Vorbim despre un panel AMOLED de tip LTPO, cu refresh rate variabil de la 1 până la 120 Hz și cu rezoluție QHD. Acesta ar trebui să ofere un consum de baterie redus chiar și față de ecranele de 90 Hz ale altor companii, spun oficialii OnePlus.

De asemenea, acest ecran este primul din industrie cu „Dual Color Calibration”, care asigură culori naturale la două niveluri diferite de luminozitate: scăzută și ridicată. Cum se va simți diferența în utilizare rămâne de văzut atunci când primim telefonul la test. Deja modelele OnePlus aveau unele dintre cele mai bune ecrane de pe piață, dar orice îmbunătățiri sunt binevenite.

oneplus 10 pro Volcanic Black 2

Camerele foto au primit din nou o atenție sporită

Camerele foto sunt însă din nou în prim-plan pentru OnePlus. Avem din nou parteneriat cu Hasselblad, însă avem de a face cu un upgrade semnificativ pe toate cele trei camere. În primul rând, toate sunt acum capabile să capteze imagini cu culori pe 10-biți. Apoi, camera principală poate să capteze fotografii în format RAW pe 12 biți, cât și RAW+, care realizează cadre lossless, dar cu tot cu avantajele fotografiei procesate prin AI. Avem o cameră principală de 48 megapixeli, un ultra-wide de 50 megapixeli și zoom optic 3x de 8 megapixeli, cu o cameră frontală de 32 megapixeli pe noul telefon.

Camera ultra-wide este cea care beneficiază de cel mai mare upgrade, aceasta oferind un câmp vizual extins, de 150 de grade. Aceasta funcționează de asemenea în două moduri, unul obișnuit, care corectează distorsiunile obiectivului și unul de tip „fisheye”, ceva ce nu prea vedem pe smartphone-uri în general.

OnePlus-10-Pro_Green-Headshot.jp

Telefonul este completat de un acumulator de 5.000 mAh, cu încărcare rapidă la 80W pe cablu, care încarcă complet în doar 32 de minute cu încărcătorul din cutie. În mod wireless, încărcarea scade la 50W, care permite alimentarea completă în 47 de minute.

Design-ul lui OnePlus 10 aduce aminte de seria Galaxy S21

Chiar dacă OnePlus spune că noul design aduce de la sine o nouă filozofie „burdenless”, adevărul este că am mai văzut în trecut module de cameră care se prelungesc până pe marginile dispozitivelor pe întreaga serie Galaxy S21. Avem de a face din nou cu aluminiu și sticlă (Gorilla Glass Victus) în construcție, de data aceasta în două culori: Volcanic Black și Emerald Forest.

Compania spune că în ciuda faptului că avem un modul de cameră într-o parte, telefonul a fost special balansat pentru a avea centrul de greutate pe centru, pentru confort sporit atunci când acesta este în utilizare.

Volcanic Black and Emerald Forest 2

OxygenOS se va întoarce și pe OnePlus 10 Pro, chiar dacă în China, deja acesta este înlocuit cu ColorOS de la Oppo. În fundal, ambele variante au aceeași bază, OxygenOS fiind puțin diferit la nivelul interfeței. Ambele variante sunt bazate pe Android 12 de la Google.

Pentru prima dată, OnePlus lansează mai întâi telefoanele în China

Din păcate, OnePlus 10 Pro nu va fi lansat în Europa acum. Telefonul va debuta în China pe 13 ianuarie, urmând ca detaliile despre lansarea globală să fie făcute publice mai târziu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult