ASUS lansează căștile ROG Cetra True Wireless Pro, care pot fi conectate și la un cablu

07.07.2022
ASUS lansează căștile ROG Cetra True Wireless Pro, care pot fi conectate și la un cablu

Odată cu noile sale smartphone-uri de gaming ROG Phone 6 și 6 Pro, ASUS a anunțat și o preche de căști care se potrivește perfect cu noile telefoane. Spre diferență de alte modele din piață, care adoptă exclusiv formatul true wireless, Cetra True Wireless Pro propune un concept hibrid, putând fi folosite atât în mod wireless complet, cât și atașate la un cablu. Astfel, poți avea și confortul utilizării wireless, dar și performanța ridicată a redării pe fir.

ROG Cetra True Wireless Pro sunt primele căști hibrid de acest gen

ASUS spune că ROG Cetra True Wireless Pro sunt primele căști true wireless care oferă două moduri de conectare. Acestea beneficiază de tehnologia Snapdragon Sound, pentru latență redusă, care permite redarea sunetului la calitate ridicată cu sunet pe 24 biți la 96 kHz. De asemenea, căștile sune echipate cu tehnologie de anulare activă a zgomotului ambiental, care poate recunoaște peste 500 de milioane de tipuri de zgomot, spune ASUS, care ar reduce 95% din zgomotul ambiental.

Atunci când căștile sunt folosite în mod wireless în modul „gaming”, acestea au o latență de numai 45ms, însă această valoare este promisă doar pentru utilizarea alături de un ROG Phone 6. Nu este clar dacă poate oferi această performanță și cu alte dispoziitve.

Cablul USB-C care oferă acces și la butoane de volum și la un buton de apeluri, integrează un amplificator digital (DAC) ESS 9280, care permite redare lossless cu un raport semnal-zgomot de 130 dB. Aceste capabilități ar trebui să ofere atât o experiență de audiție de calitate pentru muzică, dar și o precizie în plus în jocuri video, permițând identificarea rapidă a direcției din care vin sunetele.

Pe lângă toate acestea, căștile ROG Cetra True Wireless Pro de la ASUS sunt și rezistente la picături de apă la standardul IPX4. Există și o versiune Cetra True Wireless non-pro, care nu include funcționalitatea de conectare la un cablu. Pentru acestea, ASUS promite 27 de ore de autonomie.

Încă nu avem informații despre preț sau data de lansare pentru România.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult