OnePlus 10T renunță la componenta emblematică a brandului

25.07.2022
OnePlus 10T renunță la componenta emblematică a brandului

Flagship-urile OnePlus au fost de-a lungul timpului echipate cu o componentă unică pe piața de smartphone-uri cu Android. Acestea beneficiau de un slider care controlează rapid setările de sunet ale dispozitivului, putând muta telefonul de pe un profil audio cu ton de apel, la unul silențios doar cu vibrații sau la unul complet silențios, care nu sună deloc. Se pare însă că noul OnePlus 10T, următorul flagship, care urmează să fie lansat pe 3 august, nu va fi echipat cu această componentă.

OnePlus 10T nu va avea slider pentru profiluri audio

Conform The Verge, care citează designer-ul șef al OnePlus, Hope Liu, OnePlus 10T, noul flagship al companiei, care apare cu această ocazie și în primele imagini oficiale, nu va integra slider-ul pentru alerte. Acesta va fi astfel primul telefon din seria principală OnePlus livrat fără această componentă, modelul 10 Pro de la începutul anului integrând în continuare acest buton.

Motivul invocat de Liu pentru această decizie este spațiul foarte limitat de la interiorul telefonului. Pentru că OnePlus a dorit să ofere o încărcare mai rapidă, autonomie mai bună și semnal mai bun de conectivitate, cu antene mai performante, ceva trebuia să dispară din acest telefon. Având în vedere că OnePlus nu mai oferă slot de card sau un jack de căști, ultima componentă care putea fi eliminată pentru a face loc acestor capabilități îmbunătățite a fost slider-ul.

Se pare că cei 30mm pătrați pe care sistemul de sider îl ocupa la interior a făcut loc pentru posibilitatea de a include două „pompe” de încărcare, care pot alimenta telefonul mai repede. Singura posibilitate de a integra toate aceste componente ar fi fost o placă de bază de tip „sandviș”, pe care am văzut-o recent pe flagship-uri de la Apple sau Samsung. Totuși, Liu spune că acea abordare ar fi avut efectul nedorit de a produce un dispozitiv mai gros.

Un alt compromis pentru OnePlus 10T pare să fie la capitolul camerelor foto. Imaginile oferite de OnePlus către The Verge nu includ branding Hasselblad. S-a renunțat la aceste capabilități pentru că OnePlus 10T este un smartphone concentrat pe performanță de procesare înaltă la un preț mai accesibil. A fost confirmat un senzor Sony IMX766 pentru acest model pe camera principală, cât și un ecran de 6,7”, dar și procesorul Snapdragon 8+ Gen 1. Cu astfel de specificații, OnePlus 10T ar putea fi un „campion” al benchmark-urilor, chiar dacă, probabil, nu va excela la alte capitole.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult