Galaxy S23 ar putea veni cu acumulator de capacitate mai mare

11.10.2022
Galaxy S23 ar putea veni cu acumulator de capacitate mai mare

Relativ compact și ușor, actualul model Galaxy S22 este dezavantajat de capacitatea acumulatorului care nu permite egalarea autonomiei obținută cu versiunile S22 Plus și Ultra. Potrivit ultimelor zvonuri, Galaxy S23 va oferi autonomie sesizabil mai bună decât predecesorul S22, obținută prin folosirea unui acumulator de capacitate mai mare și alte optimizări la partea de hardware.

Fără a modifica dimensiunile carcasei sau diagonala ecranului, Samsung ar urma să echipeze Galaxy S23 cu un acumulator de 3900 mAh, comparat cu 3700mAh pe Galaxy S22. Deocamdată nu este clar dacă producătorul sud-coreean apelează la acumulatori cu densitate crescută de înmagazinare a energiei, sau doar a optimizat componentele interne a face loc unui acumulator ceva mai mare.

Aceeași sursă de zvonuri, Digital Chat Station, spune și că viteza de încărcare rapidă rămâne neschimbată, Galaxy S23 acceptând tot 25W prin USB-C. Cel mai probabil, adaptorul AC capabil să atingă acea viteză va trebui achiziționat separat (sau refolosit de la telefonul anterior.

Din păcate, creșterea cu 200mAh a capacității acumulatorului nu spune întreaga poveste, rămânând de văzut dacă chipsetul selectat de Samsung se va putea ridica la nivelul așteptărilor pe partea consumului de energie. Momentan, ce putem spune este că Galaxy S23 va fi cel mai probabil motorizat de Snapdragon 8 Gen 2, următorul chipset Qualcomm pentru telefoane-flagship. În ecuație mai intră și un ecran FHD+ de 6.1 inch, comparabil celui întâlnit la modelul actual.

Tot pe calea zvonurilor aflăm că și versiunea S23 Plus s-ar putea alege cu un acumulator de capacitate mărită, rămânând de văzut dacă rezerva mai suplimentară este pentru îmbunătățirea autonomiei sau doar pentru acoperirea consumului de energie mărit.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult