Primele imagini cu Galaxy S23 și S23 Plus confirmă un design foarte asemănător seriei S22

28.09.2022
Primele imagini cu Galaxy S23 și S23 Plus confirmă un design foarte asemănător seriei S22

Dacă primele randări neoficiale se dovedesc a fi cele reale, probabil că unii dintre fani vor privi designul Galaxy S23 ca pe un downgrade, Samsung renunțând la „insula” decupată din capacul lateral în favoarea designului mult mai contestat introdus pentru S22 Ultra.

Concret, o proporție destul de mare dintre fanii Samsung consideră abordarea prin care lentilele camerei foto sunt aplicate direct pe capacul din sticlă al lui Galaxy S22 Ultra drept mult prea simplistă, lipsind modelul flagship de una dintre cele mai elegante și ușor de recunoscut trăsături la telefoanele sud-coreenilor. În timp ce decizia Samsung a fost pusă în seama dorinței de a diferenția înlocuitorul Galaxy Note de celelalte modele Galaxy S, impresia lăsată a fost cea a unei soluții neinspirate, care a lăsat mai vulnerabile lentilele camerelor foto. Totodată, spațiul dintre acestea este o zonă de colectare a scamelor și particulelor de praf foarte dificil de curățat.

Rămas fără insula camerei foto, Galaxy S23 va fi aproape perfect plat la partea din spate și cu siguranță mai „prietenos” cu carcasele de protecție, care vor putea fi decupate fără probleme pentru a lăsa expuse doar lentilele foto. Rămâne de văzut dacă schimbarea va ajuta cumva și intervențiilor pentru reparație, acest aspect depinzând de modul în care Samsung va realiza îmbinarea dintre capacul din sticlă și inelele metalice ale lentilelor foto.

Potrivit dimensiunilor atașate randărilor CAD, Galaxy S23 va avea un ecran de 6.1 inch, decupat după conturul unei carcase cu dimensiuni 146.3 x 70.8 x 7.6 mm, aproape identică actualului model S22. Astfel, nu este clar dacă S23 va primi un acumulator mai mare, diferența de doar 0.3 mm in plus pe lungime și lățimea carcasei indicând cel mult o creștere nesemnificativă a capacității oferite.

Potrivit zvonurilor de până acum, Galaxy S23 vine echipat cu Snapdragon 8 Gen 2, Samsung renunțând la variantele cu chipset Exynos.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult