WhatsApp activează opțiunea pentru sondaje și în aplicația pentru desktop

04.12.2022
WhatsApp activează opțiunea pentru sondaje și în aplicația pentru desktop

WhatsApp a adăugat opțiunea pentru sondaje ca pe o modalitate de a ajuta administratorii de canale și corporatiștii care vor să măsoare reacția angajaților, pe un anumit topic de discuție.

Problema este că sondajele erau disponibile în aplicația pentru mobil, în timp rutina colaboratorilor este axată mai degrabă pe munca la birou, folosind laptopul sau PC-ul cu sistem de operare Windows. Adresând această limitare, Meta aduce opțiunea pentru sondaje și în versiunea de Windows a clientului WhatsApp. Astfel, utilizatorii vor putea crea și răspunde la sondaje direct de pe PC, fără a mai apela la telefonul sau tableta cu iOS sau Android.

Testată mai întâi cu versiunea beta a aplicației, funcționalitatea adăugată versiunii WhatsApp pentru Windows este practic identică celei disponibilă pe mobil, constând în accesarea opțiunii „Chestionar” și definirea întrebărilor la care urmăritorii canalului respectiv ar trebui să reacționeze.

Astfel, chestionarele pot conține până la 12 opțiuni selectabile. Când cineva răspunde la sondaj bifând o opțiune, autorul poate vedea care este cel mai votat răspuns deschizând informațiile sondajului. Pentru un plus de siguranță, sondajele WhatsApp sunt procesate în formă criptată, astfel încât nici măcar WhatsApp nu poate afla conținutul sau opțiunile alese. Doar persoanele cărora le partajați sondajul îl pot vedea.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult