Vânzările iPhone 14 Plus, sub așteptările Apple

14.12.2022
Vânzările iPhone 14 Plus, sub așteptările Apple

Deși vine cu un ecran mare, baterie mare și un preț relativ bun, iPhone 14 Plus nu reușește să atingă cifrele de vânzări sperate de Apple, punând sub semnul întrebării continuarea seriei iPhone Plus.

La fel ca iPhone mini, seria iPhone Plus pare că aduce un nou eșec pentru Apple, vânzările slabe punând sub semnul întrebării justificarea unei continuări iPhone 14 Plus.

Abandonat la generația iPhone 6 Plus, brandul iPhone Plus a fost „resuscitat” doar pentru că vânzările slabe obținute cu iPhone 12 mini și iPhone 13 mini au indicat o schimbare în preferințele consumatorilor. La fel ca utilizatorii de Android, fanii Apple sunt atrași mai degrabă de telefoane cu ecrane mari, dar în același timp sunt descurajați de prețurile exorbitante cerute pentru modelele din gama de top. Pendularea între strategia ecran mic – ecran mare a venit relativ ușor pentru Apple, gigantul american având deja experiență cu reîmpachetarea hardware-ului de generație anterioară în produse „noi”, ceva mai ieftine pentru consumatori și mult mai ieftine de fabricat. Astfel, iPhone 14 Plus trebuia să realizeze grosul vânzărilor pentru Apple, generând profituri cât mai mari pentru fiecare exemplar vândut.

iPhone 14 Plus vine cu ecran cu diagonala de 6,7” și același procesor de anul trecut, A15. Alte „inovații”, cum ar fi Dynamic Island, camera Wide de 48MP, funcția teleobiectiv și display-ul Always-on au fost eliminate.

Având în vedere că bateria de 4325 mAh care alimentează iPhone 14 Plus este cea mai mare care a fost introdusă vreodată în interiorul unui iPhone (puțin mai mare decât bateria de pe iPhone 14 Pro Max), te-ai aștepta ca fanii Apple să fie foarte interesați de noul model. Însă potrivit unui raport preluat de publicația Digitimes, Pegatron, una dintre companiile la care Apple apelează pentru a asamblarea iPhone 14 Plus a raportat o scădere cu 28,3% a veniturilor pentru luna noiembrie, comparat perioadei similare a anului trecut și o scădere cu 13,9% față de octombrie. Acest lucru este parțial pus pe seama cererii slabe pentru iPhone 14 Plus.

iPhone 14 Plus a fost lansat cu un preț recomandat de 899 USD. Un detaliu esențial ar putea faptul că Apple a amânat lansarea acestui model până pe 7 octombrie, din cauza unor probleme apărute pe lanțul de aprovizionare. Drept consecință o parte dintre cumpărătorii care ar fi fost încântați să aleagă modelul Plus dintre seriile Pro, Pro Max și modelul standard iPhone 14 fie s-au orientat către altceva, sau pur și simplu și-au pierdut interesul. În orice caz Apple pare că a ratat momentul ideal în care iPhone 14 Plus ar fi beneficiat de maximă vizibilitate în ochii consumatorilor.

Deja, unii experti spun deja că Apple ar putea renunța la modelul „Plus” în 2023, deși ne-am aștepta la măcar o a doua încercare, la fel cum s-a procedat cu seria iPhone mini.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult