Withings pune un laborator de analize în toaleta utilizatorilor: U-Scan

04.01.2023
Withings pune un laborator de analize în toaleta utilizatorilor: U-Scan

WIthings, companie cunoscută în domeniul dispozitivelor de monitorizare a sănătății, propune acum un nou dispozitiv care să ajute utilizatorii să afle mai multe despre starea corpului lor. Pe lângă ceasuri și cântare inteligente, producătorul francez lansează acum și U-Scan, un senzor pentru toaletă, care poate oferi analiză a urinei, similar cu ceea ce poți primi de la un laborator medical.

U-Scan vine în diferite variante, cu multiple funcții

Dispozitivul U-Scan nu este cu mult diferit în formă față de un deodorant de toaletă și poate fi agățat cu ușurință de orice vas obișnuit. Acesta are 90mm în diametru și trebuie poziționat într-o zonă în care ia contact cu urina utilizatorului. Atunci când senzorul său detectează urină, acesta acționează o pompă care trage o parte a lichidului în interior. Aici, dispozitivul analizează lichidul folosind reacții chimice cu hârtie care poate detecta diverse substanțe.

Dispozitivul poate fi încărcat cu diverse tipuri de teste, dar în cazul de față poate detecta probleme renale sau cancer de vezică.

Există și o versiune U-Scan Cycle Scan dedicată femeilor și monitorizării ciclului menstrual. Acest model poate oferi predicții despre data la care acesta începe, perioada de ovulație, nivelul de hidratare al utilizatorului, etc. O altă variantă, U-Scan Nutri Balance, oferă informații despre nutriție, analizând nivelul de apă din organism, nivelul de nutrienți, metabolismul și cantitatea de vitamina C.

withings u-scan

Pentru rezultate, analiza dispozitivului este trimisă prin Wi-Fi către un server. Informațiile sunt apoi disponibile în aplicația de mobil. De altfel, dispoitivele U-Scan sunt destul de inteligente pentru a face distincția între diverși membri ai familiei pentru a le oferi fiecăruia în parte rezultatele proprii.

Withings susține că aceste informații sunt bine securizate, sunt conforme GDPR, iar serverele sale vor fi întotdeauna pe teritoriul Franței, unde este încorporată compania. Prețul este de 499 euro, cu un cartuș de testare. Cartușele vor costa individual 30 de euro, iar lansarea este programată pentru trimestrul al doilea din 2023. Dispozitivul are o autonomie de trei luni, se încarcă la USB și va necesita un nou cartuș de testare odată cu realimentarea cu curent.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult