Elon Musk ar putea finanța dezvoltarea unui rival ChatGPT

04.03.2023
Elon Musk ar putea finanța dezvoltarea unui rival ChatGPT
Foto: Profimedia Images

După ce s-a numărat printre co-fondatorii OpenAI, creatorul ChatGPT, Elon Musk caută să revină în avangarda soluțiilor de inteligență artificială formând propriul laborator de cercetare AI.

În ciuda controverselor apărute în jurul achiziției Twitter, care au stârnit fluctuații importante în cotațiile acțiunilor Tesla, Elon Musk a reușit să-și recupereze eticheta de cel mai bogat om din lume, antreprenorul american caută deja noi oportunități profitabile de investiții.

Potrivit surselor citate de publicația The Information, Musk a contactat în ultimele săptămâni diverși experți și cercetători în domeniul inteligenței artificiale, vizând dezvoltarea unei alternative ChatGPT. Printre aceștia se numără și Igor Babuschkin, un cercetător care a lucrat anterior la proiectul Alphabet DeepMind AI.

Musk a co-fondat OpenAI în 2015 împreună cu Sam Altman, președintele acceleratorului de startup-uri Y Combinator, ramânând la conducerea companiei până în 2018. Demisia a fost pusă în seama unui conflict de interese, Musk tăind toate legăturile cu OpenAI. Între timp, reușitele fostei sale companii par să-l determine pe antreprenorul american să reintre în cursă, folosindu-și averea uriașă pentru a lansa propriul laborator de cercetare AI.

Musk și Babuschkin au discutat despre formarea unei echipe pentru a continua cercetarea AI, dar proiectul este încă în faze incipiente și nu există planuri materiale pentru a dezvolta produse specifice, a raportat The Information. Babuschkin a mai spus publicației că nu s-a alăturat oficial proiectului.

Cert este că șeful SpaceX s-ar alătura unei curse deja dominată de corporații cu resurse materiale uriașe (Microsoft – ChatGPT, Bard de la Google, etc.), șansele pentru acapararea unui segment consistent din piața emergentă a soluțiilor AI scăzând vertiginos odată cu trecerea timpului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult