Zippyshare, unul dintre cele mai populare site-uri de filehosting, se închide

21.03.2023
Zippyshare, unul dintre cele mai populare site-uri de filehosting, se închide

Zippyshare, unul dintre cele mai cunoscute servicii de filehosting de pe internet, a anunțat că se va închide foarte curând. Site-ul opera de aproape 17 ani, din anul 2006, și oferea servicii de upload și download complet gratuite către utilizatori. De altfel, acesta este și unul dintre motivele pentru care a devenit foarte popular, dar acum și motivul pentru care se închide: volumul de trafic scăzut și utilizarea de soluții adblock fac operarea serviciului neprofitabilă.

Zippyshare nu mai poate fi profitabil în prezent

Site-ul Zippyshare pare să vină din altă eră a internetului, iar acest lucru este recunoscut și de către fondatorii săi. De-a lungul celor 17 ani, serviciul nu s-a schimbat foarte mult și nu a evoluat. Cei care folosesc Zippyshare îl folosesc la fel acum ca în urmă cu aproape 20 de ani, iar între timp au apărut schimbări majore în felul în care utilizatorii folosesc internetul, iar piața de site-uri de filehosting s-a schimbat semnificativ.

„Din 2006 am fost pe piață într-o formulă neschimbată, adică sub forma unui serviciu de file hosting finanțat de reclame, gratuit. Totuși, voi ați vizitat site-ul din ce în ce mai puțin de-a lungul anilor, formula noastră foarte simplă de servicii pe care o oferim fiind din ce în ce mai puțin ofertantă.

Credem că toate celelalte servicii concurente de stocare de pe piață arată mai bine, oferă performanță mai bună și mai multe capabilități. Nimeni nu mai are nevoie de un dinozaurca noi în prezent.

Sigur, cu toții folosim adblocker, dar acestea iau controlul asupra site-ului din mâinile celui care îl deține. Eventual ajungem la un punct în care pornește un ciclu vicios. Pentru a putea plăti pentru infrastructura de servere ești forțat să pui mai multe reclame, iar apoi utilizatorii activează din ce în ce mai multe adblocker-e și ajungem în punctul în care ne aflăm astăzi.

În ultimul an, prețurile la electricitate au crescut de 2,5 ori și, cu un număr mare de servere, această creștere reprezintă o creștere semnificativă în costurile operaționale pe care nu avem cum să o susținem. Există și alte mici motive pentru care închidem serviciile, dar am putea scrie o carte despre ele, și probabil că nimeni nu va dori să o citească.

Pentru a concluziona, nu ne mai permitem să menținem site-ul.”, a fost mesajul publicat pe site-ul Zippyshare. Acesta a fost primul mesaj publicat de echipa din spatele proiectului din ultimii 5 ani.

Domeniul site-ului este unul dintre cele mai vizitate din lume

Totuși, cei care controlează site-ul ar putea să plece din această afacere „pe plus”. În continuare, domeniul Zippyshare este în top 1000 site-uri accesate lunar din lume. Astfel, domeniul are o valoare mare pe piață în cazul în care vor dori să îl vândă. Nu au fost anunțate planuri în această direcție, însă. În prezent, site-ul atrage aproximativ 45 de milioane de vizite în fiecare lună.

Cei care au fișiere stocate pe serverele site-ului au la dispoziție două săptămâni pentru a-și descărca local conținutul înainte ca totul să dispară.

sursa: torrentfreak

Citește și

Țara cu cele mai dure legi anti-piraterie pedepsește streaming-ul de torrenți cu până la 20 ani de închisoare

O țară din Europa permite pirateria în mod legal, dar nu gratuit

Un bărbat din Canada va plăti o „amendă” de 19,5 milioane de dolari pentru piraterie

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult