Nou la Lidl: Robot autonom Parkside cu acumulator. Caracteristici tehnice și preț

05.05.2023
Nou la Lidl: Robot autonom Parkside cu acumulator. Caracteristici tehnice și preț

Lidl va vinde săptămâna viitoare un robot autonom de tuns gazonul, cu acumulator. Dispozitivul, oferit sub marca proprie Parkside, apare în premieră în oferta retailerului.

Robotul poate acoperi, cu bateria încărcată complet, o suprafață de 500 de metri pătrați. Autonomia este de până la 45 de minute cu acumulatorul Li-Ion de 20 V/2 Ah. Încărcarea completă a acestuia durează aproximativ 60 de minute. Modelul (Parkside Mähroboter PMRA 20-Li A1) este compatibil cu orice baterie din seria Parkside X 20 V Team.

Aparatul taie, folosind un sistem cu trei lame, iarba/gazonul în benzi cu lățime de 18 cm. Înălțimea de tăiere poate fi reglată în intervalul 25 – 60 mm.

Lidl, Parkside
Display-ul și rotița pentru selectarea modului de lucru sunt protejate cu un capac din plastic transparent.

Robotul are motor fără perii, cu turație maximă de 2.900 de rotații pe minut. Sunt disponibile trei moduri reglabile de lucru. Display-ul inclus ușurează programarea aparatului. După terminarea lucrului, robotul se întoarce automat la stația de încărcare. Același lucru se întâmplă și dacă începe să plouă.

Citește și: Lidl: Accesorii utile auto și de călătorie disponibile săptămâna aceasta

În pachet sunt incluse următoarele accesorii: șase cuie de fixare, 130 m de cablu de delimitare a perimetrului de lucru și 200 de cârlige de fixare.

Robotul Parkside are multiple sisteme de siguranță și securitate

Dispozitivul Parkside funcționează pe terenuri cu grad maxim de înclinare de 25 de grade. Robotul are protecție cu cod PIN împotriva furtului sau a pornirii nedorite.

Robotul simte când este ridicat sau basculat și se oprește automat, pentru a fi evitată rănirea utilizatorului. Există și un buton mare, roșu, inscripționat cu „STOP” pentru oprirea de urgență.

Carcasa dispozitivului este realizată din plastic rezistent la razele solare. Robotul are o greutate de 9 kg, iar stația de încărcare cântărește 3 kilograme.

Acest produs va intra în oferta Lidl joi, 11 mai, la prețul de 1.299 de lei.

Foto: Lidl.ro

Citește și: Auchan: 4 electronice interesante disponibile cu reducere mare de preț

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult