UE nu este mulţumită de scoaterea lui IE din Windows 7

12.06.2009
UE nu este mulţumită de scoaterea lui IE din Windows 7

La scurt timp după ce Microsoft a anunţat că va nu va include Internet Explorer în sistemul de operare Windows 7 vândut în Europa, Uniunea Europeană îşi exprimă dezaprobarea faţă de decizia luată de compania americană. În aceste condiţii Microsoft este pasibilă de o nouă amendă astronomică.

Uniunea Europeană investighează încă de la începutul anului piaţa browserelor web, învinuind Microsoft de politici anticoncurenţiale, contradictorii cu reglementările comunitare. Dacă investigările vor dovedi vinovăţia Microsoft, compania americană ar urma să fie, din nou, amendată de către Consiliul Uniunii Europene.

Pentru a evita acest lucru, Microsoft a anunţat în această dimineaţă că va vinde Windows 7 fără Internet Explorer, în Europa. În acest fel, oficialii gigantului american au crezut că vor scăpa de investigarea Uniunii Europene.

Răspunsul Uniunii Europene a venit rapid. Oficialii UE s-au declarat dezamăgiţi de modul în care Microsoft a înţeles să reacţioneze. Conform acestora, „decizia Microsoft nu oferă mai multe opţiuni, ci le elimină”.

E greu de crezut că Microsoft va accepta vreodată să ofere, ca opţiune, instalarea altor browsere. În joc sunt foarte mulţi bani şi, din acest punct de vedere, browserele web nu trebuie să fie comparate cu nicio altă aplicaţie. Analogia cu alte tipuri de aplicaţii software incluse în sistemul de operare este falsă.

Un lucru este însă clar: Internet Explorer se clatină din ce în ce mai tare.

UE nu este mulţumită de scoaterea lui IE din Windows 7

Urmărește Go4IT.ro pe Google News