Lucioase şi subţiri – portabilele din seria X de la Samsung

04.09.2009
Lucioase şi subţiri – portabilele din seria X de la Samsung

Samsung nu poate sta pe lângă HP, Dell sau Acer pe piaţa europeană de laptopuri, însă modelele sale sunt atractive şi vin cu dotări care le scot în evidenţă. Noua serie X se caracterizează prin carcase subţiri şi uşoare şi este formată din modelele X120, X420 şi X520. Dimensiunile lor au fost posibile prin folosirea unor procesoare CULV cu consum redus şi care nu necesită un sistem de răcire complex. Cei care strâmbă din nas şi se gândesc la performanţele slabe ale CPU-urilor din seria Core 2 Solo vor avea o surpriză. Cele trei modele vor fi dotate cu un procesor Intel dual core nespecificat.

Samsung X420 va fi dotat cu un procesor CULV dual core de la Intel

Dintre modelele anunţate, doar Samsung X120 poate fi încadrat în clasa ultra-portabilelor datorită diagonalei sale de 11.6”. Celelalte două, X420 şi X520, au diagoanala ecranului de 14” şi respectiv 15.6”. Grosimea lor ar trebuie să fie mai mică de 2,5 cm, ceea ce nu este neapărat un record, dar sună bine Specificaţiile configuraţiilor nu sunt cunoscute, însă toate cele trei laptopuri vor fi dotate cu placă de reţea wireless, modul Bluetooth şi ieşire video HDMI.

Samsung X520, cel mai mare model din noua serie

Piesa de rezistenţă a seriei X de la Samsung este autonomia. În afară de X120 care va fi livrat cu baterie de 4 celule, celelalte două vin cu una de 6 celule, cotată cu 9 ore de autonomie şi 6 de redare video. Cifrele de la Samsung seamănă cu unele întâlnite de curând. Preţurile noilor portabile Samsung X vor varia între 700 € şi 900 €, iar dispozitivele vor intra luna aceasta pe pieţele europene şi asiatice.

Samsung X120 cu diagonala de 11.6

Urmărește Go4IT.ro pe Google News