Unde găseşti cele mai spectaculoase poze pe Internet

Unde găseşti cele mai spectaculoase poze pe Internet

Biroul e tare departe de plajă sau de pădure. Fereastra (dacă există) nu-ţi oferă decât o coloană interminabilă de maşini, clădiri construite haotic şi oameni pe fugă. Şi totuşi, când vrei să-ţi clăteşti ochii şi să te debarasezi un pic de peisajul tipic urban, poţi privi pe Internet la fotografii. Sună banal, dar atenţie, mă refer la fotografii adevărate, nu la poze jalnice cu pseudo-vedete ce nu fac altceva decât să-ţi amplifice disconfortul vizual.

Am o listă cu câteva site-uri de foto absolut superbe pe care le accesez aproape zilnic. Nu ştiu dacă sunt altele mai bune, dar ceea ce vei găsi aici cu siguranţă te va încânta.

Boston.com – Big Picture

Probabil site-ul cu cea mai impresionantă secţiune foto din câte există în online. Nu sunt doar simple imagini, ci imagini care spun poveşti. Şi, mai presus de toate, poveşti reale. Fiecare eveniment important de pe mapamond este imortalizat de profesionişti, cu echipamente de top. Rezultatele vorbesc de la sine – fotografii care pur şi simplu îţi taie respiraţia!

Ultimele evenimente imortalizate pe Big Picture merită mai mult decât o simplă privire, merită toată admiraţia:

500px.com

Galeria de imagini populare de pe 500px.com ne dezvăluie spectacolul miraculos al naturii şi al vieţii, în toată splendoarea lui, iar secţiunea „alegerea editorilor” găzduieşte fotografii diverse care ating perfecţiunea.

Femeia este înfăţişată în poze artistice, dar amatorii de senzaţii tari vor găsi şi nuduri.

Contra cost, puteţi achiziţiona şi fotografii printate, de la secţiunea Photo Prints.

1x.com

Ca şi 500px.com, acest site oferă o varietate de fotografii artistice deosebite, excelente atât din punct de vedere al compoziţiei, cât şi a calităţii imaginilor. Site-ul este structurat pe categorii de interes, dar dacă aveţi în minte un anumit fotograf (sau doriţi să vedeţi portofoliul fotografilor înscrişi pe site), aveţi la dispoziţie secţiunea „Artists”.

Cei dornici să înveţe, pot accesa secţiunea „Tutorials”, unde sunt publicate materiale practice legate de tot ce ţine de fotografie, de la sursa de inspiraţie până la editare.

deviantART.com

Dacă sunteţi pasionaţi de arta abstractă, deviantART.com este locul care vă va satisface pofta de ireal şi imaginaţie – absolut.

Pe lângă fotografiile standard, aici veţi găsi şi animaţii Flash sau animaţii în alte formate.

În fine, dacă doriţi să achiziţionaţi fotografii imprimate pe hârtie sau chiar pe tricouri şi jachete, aici aveţi posibilitatea de a realiza astfel de comenzi. Preţurile pleacă de la 0,5$ şi variază în funcţie de fotografie şi dimensiunea fizică pe print.

Earthshots.org

O poză pe zi, acesta este conceptul pe care mizează earthshots.org. Iar succesul de care se bucură îl plasează în topul celor mai apreciate site-uri de fotografie non-comercială.

Dacă eşti pasionat de fotografie şi ai la activ un portofoliu cu potenţial, poţi înscrie pozele tale într-un concurs „Photo of the Day”. Succes!

Site-urile bune „închinate” domeniul foto sunt evident mult mai multe. Am ales doar cinci reprezentative şi totodată favorite. Tu ce site-uri foto preferi?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News