Accesorii USB?

Poate credeţi că tot ce s-a creat pentru calculator este folositor! Sau dacă cineva a creat un dispozitiv sau un accesoriu, înseamnă că acesta este folositor şi util. Din păcate cruda realitate este că sunt multe lucruri produse, total inutile, care nu deservesc decât pentru amuzament. În continuare voi menţiona câteva din aceste dispozitive “minunate” de care cu siguranţă ne putem lipsi oricând.

Mumai produse de top

Dacă ar fi să fac un top al lucrurilor inutile dedicate calculatoarelor pe primul loc ar fi semaforul pe USB. Dacă vă gândiţi că ar fi vorba de un semafor clasic, care se regăseşte în intersecţii vă înşelaţi. Este vorba de un mini semafor care ne dă posibilitatea de a aprinde pe rând un led verde, galben respectiv roşu. Oricum bun este faptul că avem la dispoziţie un cablu de 5 metri, cu ajutorul căruia putem să poziţionăm semaforul exact acolo unde ar fi cel mai vizibil, pentru a putea indica prin intermediul culorilor starea în care ne aflăm sau altceva la fel de nefolositor.


Continuând topul pot spune liniştit că mouse-ul cu ventilator ocupă cu siguranţă locul doi. Într-adevăr există două modele şi dacă unu din aceastea să spunem că ar avea cât de cât o utilitate mai ales pentru persoanele cărora le transpiră palmele sau vara când nu mai suportăm căldura, modelul al doilea este chiar exagerat şi extrem de inutil. Poate că exagerez, dar sincer nu ştiu cum poate fi folosit un astfel de mouse, foarte incomod de utilizat în poziţie normală a mâinii. Fericitul loc trei este un ceas cu perie. Da, ştiu, sună cel puţin ciudat, dar chiar este un ceas cu perie.

Ceasul are rolul clasic de ceas, iar peria este indispensabilă în curăţarea tastaturii de praf (cel puţin aşa speră producătorul). Sincer nu văd rostul unui astfel de dispozitiv, cel mai mare inamic la tastaturi fiind lichidele, care cu siguranţă deteriorează orice tip de tastatură şi nu pot fi îndepărtate cu o simplă perie. Alte lucruri inutile pentru a ocupa paţiu şi a consuma baterii.

Cu toate că aş vrea să continui cu topul vă voi lăsa pe voi să decideţi care este ordinea următoarelor dispozitive “indispensabile” calculatorului vostru. Un accesoriu care trebuie avut neapărat este uscătorul de păr pe USB. Poare spuneţi că totuşi ar fi destul de folositor în cazul unei excursii la munet, departe de civilizaţie, doar ar putea fi alimentat cu ajutorul unui laptop.

Adevărat ar putea fi, dar cu siguranţă bateria care oricum ţine puţin s-ar termina şi mai repede şi poate un mesaj în plus trimis prietenilor se dovedeşte mai important decăt folosirea uscătorului de păr. Tot la categoria cum să terminăm mai repede bateria de la laptop intră şi dipozitivele următoare. Primul, care chiar nu înţele de ce l-ar cumpăra cineva, este periuţa de dinţi electrică alimentată de la USB.


Nu înţeleg de ce s-a realizat un astfel de dispozitiv din moment ce există produse similare dotate cu acumulatori proprii, care asigură o autonomie mult mai mare decât un laptop. Celălalt “dispozitiv”, care are proprietatea/funcţia de a consuma bateria, este lampa cu radio de voiaj pe USB. Nici în cazul asta nu văd de ce ne-ar trebui, celelalte soluţii fiind mult mai fiabile şi eficiente.