DJI a anunţat Osmo Mobile 3, un stabilizator pliabil ieftin pentru telefon

14.08.2019
DJI a anunţat Osmo Mobile 3, un stabilizator pliabil ieftin pentru telefon

DJI a anunţat oficial noul stabilizator pentru smartphone-uri (gimbal) Osmo Mobile 3. Acesta vine la doar un an după modelul de succes Osmo Mobile 2, care a venit cu un preţ accesibil şi funcţii avansate. Cu toate că generaţia a treia vine cu funcţii în plus şi un design nou mult mai compact, DJI a reuşit să scadă preţul şi mai mult pentru acest produs, făcându-l astfel unul dintre cele mai interesante stabilizatoare pentru smartphone-uri de pe piaţă.

Cel mai diferit lucru pe care îl putem observa la Osmo Mobile 3 faţă de cele două generaţii precedente este design-ul. DJI a ales să reducă dimensiunile stabilizatorului semnificativ, mânerul fiind acum mai scurt, iar braţul de stabilizare construit diferit, pentru a permite plierea. Atunci când nu foloseşti Osmo Mobile 3, braţul său poate fi rabatat, acesta fiind mult mai uşor de transportat decât variantele din generaţiile 1 şi 2.

Faţă de Osmo Mobile 2, modelul al treilea a primit un buton în plus, pe partea din spate, acesta putând fi folosit pentru a schimba rapid modurile de stabilizare disponibile. Totodată, stabilizatorul poate acum să rotească telefonul din mod portret în mod landscape printr-o simplă apăsare de buton, proces care necesita mai mulţi paşi fizici pe modelele precedente.

Osmo Mobile 2 promite 15 ore de autonomie şi încărcare mai rapidă, fiind acum compatibil cu cabluri USB Type-C pentru alimentare. DE asemenea, pe partea din spate, acesta are o mufă USB, care poate alimenta telefonul în timpul utilizării. Şi Osmo Mobile 2 putea fi folosit drept baterie externă, însă prin construcţia sa, acesta nu permitea alimentarea telefonului în timpul filmării.

Spre diferenţă de modelele Osmo Mobile şi Osmo Mobile 2, care foloseau aplicaţia DJI Go, aceeaşi folosită şi pentru multe dintre dronele şi accesoriile DJI din trecut, Mobile 3 foloseşte aplicaţia DJI Mimo, care integrează câteva funcţii noi precum Story Mode, care filmează un clip scurt folosind anumite mişcări de cameră şi oferind mai multe şabloane pentru sunet, cât şi Active Track 3.0, care foloseşte AI pentru a urmări un subiect, chiar dacă acesta se mişcă în afara cadrului.

Faţă de modelul de anul trecut, chiar dacă are multe avantaje în plus, noul Osmo Mobile 3 se lansează la un preţ de numai 119 dolari americani/euro. DJI va oferi şi o variantă de 139 dolari/euro care include în pachet şi un trepied pentru stabilizator, cât şi o husă de transport. Desigur, avantajul principal, pe lângă accesorii şi funcţiile avansate ale aplicaţiei pentru Osmo Mobile 3 va fi posibilitatea de a-l plia, acesta fiind mult mai uşor de cărat într-o borsetă sau o geantă de mici dimensiuni, în timp ce Mobile 1 şi 2 necesitau un ghiozdan.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult