Essential lucrează la un asistent virtual hardware, care va face treaba pentru tine

11.10.2018
Essential lucrează la un asistent virtual hardware, care va face treaba pentru tine

În urma eşecului comercial al originalului Essential PH-1, compania lui Andy Rubin a anulat planurile pentru generaţia a doua a smartphone-ului, anunţând reorientarea companiei către mediul smart home. Se pare însă că domeniul dispozitivelor mobile nu este complet abandonat în cadrul Essential, însă conceptul a suferit modificări majore. Cele mai noi zvonuri, publicate de către Bloomberg, spun că Essential va lansa un dispozitiv AI care va putea prelua multe dintre aspectele unui smartphone, fără ca utilizatorul să fie nevoit să interacţioneze cu el.

În loc să dezvolte un smartphone complet, Essential plănuieşte să creeze un nou dispozitiv wireless, care să se conecteze la acesta. Scopul său ar fi să preia şi să analizeze datele care ajung în telefon prin intermediul aplicaţiilor şi să interacţioneze cu acestea exact cum ar face utilizatorul. Practic, ai de a face cu un adevărat asistent AI care poate să lucreze independent, fără prea mult ajutor din partea utilizatorului.

Asistentul AI ar putea să răspundă la mesaje şi la e-mail-uri în mod automat, în funcţie de parametrii setaţi în prealabil. Dispozitivul care găzduieşte acest asistent este un dispozitiv de dimensiuni mici, cu un mic display, care nu poate înlocui ecranul unui smartphone. Interacţiunea principală cu acesta are loc prin intermediul comenzilor vocale.

Deja Google a început să integreze astfel de funcţii în Google Assistant, compania prezentând alături de dispozitivele Pixel 3 şi o funcţie numită Call Screening, care poate răspunde la telefon şi oferi în format text întreaga conversaţie. De asemenea, Google Duplex, funcţia care poate iniţia apeluri şi discuta cu oameni pentru utilizatori, va debuta foarte curând în stadiu beta pentru utilizatorii de Pixel, făcând acest tip de dispozitiv mai puţin util.

Desigur, dacă noul asistent Essential se va dovedi a fi mai bun şi compatibil cu o plajă mai mare de dispozitive, acesta ar putea avea succes. Compromisul este însă faptul că trebuie să cari pe lângă un telefon încă un accesoriu în plus.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult