Essential Phone a primit update la cea mai recentă versiune de Android

02.10.2018
Essential Phone a primit update la cea mai recentă versiune de Android

Essential Phone rămâne singurul smartphone lansat de compania lui Andy Rubin, iar în ciuda succesului limitat al acestui model pe piaţă, compania continuă să ofere cel mai bun suport software de pe piaţa de telefoane cu Android. Acesta a fost primul telefon care a avut actualizare la Android 9.0 Pie din prima zi, odată cu telefoanele Google Pixel şi continuă să fie primul care primeşte noile versiuni ale sistemului de operare imediat ce acestea apar.

Cel mai recent update a fost lansat chiar ieri, 1 octombrie, imediat ce Google a făcut disponibil noul certificat de securitate. Planul este ca Essential Phone să rămână la zi cu actualizările pentru viitorul apropiat, oferind o experienţă similară de utilizare precum un model Google Pixel. Diferenţa stă în faptul că acesta nu beneficiază de acelaşi Launcher, Google dezvoltând unul exclusiv pentru telefoanele sale, în timp ce aplicaţia de cameră este proprietară. Desigur, cei care cunosc sistemul de operare Google mai îndeaproape, pot să instaleze manual aplicaţia de cameră Google, care îmbunătăţeşte semnificativ performanţa foto a telefonului.

Noul update cu certificatul de securitate pentru luna octombrie vine la pachet şi cu o mică îmbunătăţire de interfaţă. Lansarea Android 9.0 Pie din vară pentru Essential Phone a eliminat banda de notificări din partea de sus, pictogramele fiind afişate direct, peste fundalul personalizabil. Update-ul, adaugă înapoi aşa-numitul „notch support”, cu opţiuni de personalizare. Poţi alege să afişezi banda de notificări, să o elimini complet, sau să laşi aplicaţiile să controleze această zonă. Astfel, aplicaţiile care încă au probleme cu afişarea pe tot ecranul pe dispozitive cu decupaj în display, vor fi forţate să nu se extindă până în partea de sus a ecranului.

În afară de aceste două aspecte, software-ul nu este în niciun fel diferit faţă de ceea ce era prezent pe telefon până în prezent. Motivul pentru care acest telefon reuşeşte să fie atât de rapid actualizat este faptul că Andy Rubin, fondatorul companiei Essential, este şi cel care a „inventat” sistemul de operare Android, înainte ca acesta să fie cumpărat de Google. Acesta a părăsit gigantul din Mountain View în urmă cu patru ani, punând apoi bazele noii sale companii de smartphone-uri şi dispozitive inteligente.

Până în prezent, Essential a produs modelul PH-1 (Essential Phone), un accesoriu de cameră 360 pentru acesta, care se conectează pe un suport magnetic pe spatele telefonului şi o pereche de căşti dedicată acestuia. În urma vânzărilor slabe ale lui PH-1, compania nu a mai lansat o versiune 2018 cu hardware actualizat a telefonului, însă au fost anunţate planuri de extindere în spaţiul „smart home” şi „internet of things” cu un sistem de operare proprietar.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult