Eveniment Apple pe 9 martie, Apple Watch aşteptat să-şi facă apariţia

Eveniment Apple pe 9 martie, Apple Watch aşteptat să-şi facă apariţia

Go4it va scrie despre evenimentul Apple din seara aceasta. Revino după ora 20 pentru a afla totul despre Apple Watch şi celelalte lansări Apple.


Apple a început să trimită invitaţii pentru un eveniment care va avea loc pe data de 9 martie. Acestea poartă mesajul „spring forward”, sugerând lansarea unui nou dispozitiv pe timpul primăverii. Având în vedere că zvonurile deja sugerau că noul Apple Watch va fi lansat în luna aprilie, probabil că acesta va fi vedeta evenimentului. De asemenea, aceasta ar putea fi o ocazie perfectă pentru a dezvălui şi noul Macbook Air, despre care auzim zvonuri de mai bine de un an.

Aşteptările sunt mari de la un ceas inteligent Apple, întrucât rivalii din tabăra Android nu au reuşit încă să lanseze un dispozitiv care să convingă publicul că este o adevărată nevoie de această categorie de produse. După ce a revoluţionat piaţa de smartphone-uri cu iPhone-ul şi a construit o piaţă în jurul tabletelor cu iPad-ul, Apple Watch ar putea fi modelul de urmat în această categorie de dispozitive inteligente de purtat la mână.

Momentan nu ştim decât că varianta cea mai ieftină a ceasului va costa aproximativ 350 de dolari, că va fi nevoie de un iPhone pentru a pune Apple Watch în funcţiune şi că acesta va fi compatibil cu sistemul de plăţi contactless Apple Pay. De asemenea, Tim Cook a declarat de curând că ceasul rezistă la stropi de apă, însă nu este recomandată scufundarea sa. Deşi Apple Pay este disponibil doar în Statele Unite ale Americii în acest moment, Apple lucrează de zor pentru a aduce sistemul şi în alte ţări. Prima regiune nouă în care va fi lansat este Canada, urmând ca Europa să primească acces înainte de sfârşitul anului. VISA a anunţat deja că va implementa un sistem de tokens pentru plăţi începând din luna aprilie în Europa, fapt care ar putea facilita compatibilitatea cu Apple Pay.

În acelaşi timp, un Macbook Air cu display Retina de 12” pare să fie iminent, după multe luni de zvonuri. În ciuda faptului că Apple organizează evenimente de lansare pentru anumite produse, compania are obiceiul de a vorbi şi despre alte dispozitive, mai puţin atrăgătoare, care nu ar putea să primească în mod normal propria conferinţă de presă. Anul trecut Apple Watch a fost dezvăluit la finalul evenimentului dedicat iPhone 6 şi 6 Plus, iar acum următorul Macbook Air ar putea fi prezentat după Apple Watch.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult