Google ar putea intra în cursa VR cu un dispozitiv de sine stătător

12.05.2016
Google ar putea intra în cursa VR cu un dispozitiv de sine stătător

Google a stat oarecum departe de hardware-ul pentru realitate virtuală, oferind doar Cardboard ca o soluţie universală pentru utilizatorii de Android. Compania a preferat să promoveze hardware-ul altor companii, însă ar putea în curând să intre în această cursă cu un headset dedicat, care să intre în concurenţă directă cu alte soluţii precum Oculus Rift şi HTC Vive. Deşi nu există detalii concrete despre acesta, este posibil să vedem soluţia VR de la Google foarte curând.

Noul headset VR de la Google ar putea fi un dispozitiv de sine stătător, care să nu folosească un computer sau un smartphone pentru a funcţiona. Acesta ar putea oferi o calitate a imaginilor de calitate, însă nu va putea rivaliza performanţa oferită de către soluţiile high-end precum Oculus şi Vive. Nu este clar însă ce preţ urmăreşte Google să atingă cu acest dispozitiv şi nici dacă poate fi conectat la alte dispozitive pentru a primi conţinut, sau dacă software-ul va rula direct de pe dispozitiv.

Eforturile companiei în spaţiul VR au fost în ultimii ani îndreptate către dezvoltatorii de conţinut, încurajând realizarea de conţinut pentru acest gen de dispozitive. Google a confirmat că a livrat peste 5 milioane de accesorii compatibile cu standardul Cardboard, în timp ce Samsung a anunţat că există deja un milion de utilizatori Gear VR.

Probabil că Android N, următoarea versiune a sistemului de operare de la Google va avea integrare mult mai bună cu dispozitive de realitate virtuală, iar noul headset VR al companiei va fi un exemplu de urmat pentru alţi producători care vor dori să ofere soluţii hardware pentru această piaţă. Vom afla cu siguranţă mai multe în cadrul evenimentului I/O 16, care va avea loc săptămâna viitoare în oraşul de origine al companiei Google, Mountain View.

Citeşte şi Google vinde acum şi accesorii VR

 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult