Pebble a anunţat Time, popularul ceas are acum ecran color şi un sistem de operare mai bun

25.02.2015
Pebble a anunţat Time, popularul ceas are acum ecran color şi un sistem de operare mai bun

Pebble nu a fost primul ceas inteligent care a ajuns pe piaţă, însă se poate mândri că a fost pionierul actualului val de accesorii inteligente de acest fel. Cu un milion de exemplare vândute, Pebble şi Pebble Steel sunt cele mai populare ceasuri inteligente în acest moment, însă tehnologia care le motorizează a început să-şi arate vârsta şi era timpul pentru o schimbare. Zvonită acum două zile, această schimbare are acum şi un nume: Pebble Time.

Ceasul inteligent Pebble nu a impresionat prea mult cu designul său, însă acesta s-a bucurat de un indiscutabil succes deoarece a oferit o autonomie foarte bună, a beneficiat de compatibilitate cu platformele Android şi iOS, a folosit o platformă software îmbunătăţită constant care a devenit de curând compatibilă cu Android Wear şi a avut un preţ rezonabil. Platforma hardware, şi în special ecranul e-paper monocrom, nu prea mai puteau concura însă cu procesoarele moderne şi ecranele AMOLED, aşa că producătorul a considerat pe bună dreptate că a sosit timpul unei schimbări.

Cea mai vizibilă schimbare, atât la propriu cât şi la figura, este noul ecran. Pebble şi Pebble Steel au folosit un ecran e-paper monocrom care a folosit o soluţie tehnică LED cu memorie internă, însă Pebble Time face saltul la afişajul color. Rezoluţia noului ecran pare la fel de neimpresionantă ca cea a vechiului e-paper monocrom, însă această soluţie le-a permis modelelor anterioare să se laude cu o autonomie la care modelele Android Wear nici măcar nu visează iar noul Pebble Time promite că va oferi tot între 5 şi 7 zile de libertate.

Carcasa este fabricată din material plastic şi permite ataşarea curelelor cu lăţime de 22 de milimetri. Partea frontală foloseşte o ramă de protecţie fabricată din oţel inoxidabil iar ecranul este protejat de un strat Gorilla Glass. Carcasa noului Pebble Time este cu 20 de procente mai subţire decât cea a modelului original Pebble, ajungând acum la 9,5 milimetri, însă acesta şi-a păstrat rezistenţa la apă. Pebble Time va fi disponibil în trei versiuni coloristice, mai precis alb, negru şi roşu.

În plus faţă de modelele anterioare, Pebble Time include un microfon şi oferă un conector care va permite cuplarea senzorilor externi care vor fi comercializaţi de producătorii interesaţi.

Sistemul de operare a trecut prin actualizare semnificativă, acesta fiind proiectat de o echipă implicată anterior în dezvoltarea WebOS. Noul Pebble OS este compatibil cu toate aplicaţiile şi interfeţele de ceas anterioare, însă oferă o interfaţă mai bună numită Timeline care permite vizualizarea rapidă a tuturor informaţiilor despre vreme, ştiri sau alerte şi permite răsfoirea notificărilor vechi. Pebble Time este compatibil cu toate telefoanele Android 4.0 sau mai noi şi cu telefoanele Apple iPhone 4S sau mai noi.

Compania producătoare a apelat tot la Kickstarter pentru finanţarea noului ceas. Cu această ocazie, Pebble şi-a arătat încă o dată popularitatea, proiectul atingând suma de un milion de dolari în doar 49 de minute. Cei care vor cumpăra ceasul prin intermediul Kickstarter până la terminarea campaniei vor beneficia de un preţ promoţional de 159 de dolari, în timp ce preţul standard va fi de 199 de dolari. Pebble Time va fi disponibil începând din mai.    

Urmărește Go4IT.ro pe Google News