Primul card microSD de 1TB poate fi comandat

16.05.2019
Primul card microSD de 1TB poate fi comandat

Până de curând, 512GB spaţiu de stocare era considerat luxul suprem pentru un smartphone high-end. De acum, poţi avea dublul acestei capacităţi pe smartphone-ul preferat, achiziţionând un simplu card microSD. Dar oare chiar merită preţul plătit?

Telefoanele cu 16GB memorie internă ca dotare standard au cedat de ceva timp locul celor cu 32GB memorie, iar noua modă este să ai cel puţin 64GB capacitate de stocare pe un smartphone de buget. Achiziţionat separat, un card microSD de 64GB costă numai câţiva dolari, iar saltul la 128GB nu lasă o gaură prea mare în portofel.

Mai mic decât un timbru, dar cu capacitatea de stocare a unui hard disk portabil, noul card microSD livrat de Sandisk oferă cam tot ce ţi-ai putea dori de la un dispozitiv de stocare extern: până la 160MB/s viteze de citire a datelor şi 90MB/s la scriere. Acesta primeşte rating-ul A2, însemnând că aplicaţiile instalate vor rula suficient de bine, chiar dacă nu la nivelul unei soluţii de stocare internă.

Cu preţ de 450 de dolari, primul card microSD are preţul unui smartphone de nivel mediu, iar la capacitatea de 1TB costul per GB nu este prea grozav. Astfel, dacă nu obişnuiţi să filmaţi foarte mult conţinut 4K folosit telefonul mobil, nu sunt prea multe justificări pentru achiziţionarea unui card microSD atât de încăpător, acum.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult