USB Type-C este acum compatibil cu standardul HDMI

05.09.2016
USB Type-C este acum compatibil cu standardul HDMI
USB Type-C este o mufă universală, putând fi folosită atât la conectarea de accesorii, cât şi la redarea semnalului video pe un monitor extern sau pentru alimentarea dispozitivelor cu energie electrică. După compatibilitatea cu Thunderbolt 3 şi DisplayPort, HDMI este cel mai nou standard care a anunţat compatibilitatea cu USB Type-C, urmând în curând să înceapă să apară cabluri Type-C to HDMI, fără a mai fi necesară conectarea unui cablu obişnnuit la un adaptor.
 
 
Acest lucru înseamnă că producătorii de computere, dispozitive mobile şi componente de PC vor putea să implementeze mufe USB Type-C şi să le recomande pentru redarea pe un televizor sau monitor extern echipat cu HDMI. Acest lucru este posibil întrucât standardul va fi complet compatibil cu specificaţiile HDMI. 
 
Momentan, dispozitivele cu USB Type-C folosesc mai multe standarde pentru redarea video externă, care pot sau nu să fie compatibile cu protocolul HDMI (MHL, SlimPort, DisplayLink, etc.). Implementarea modului USB-C to HDMI Alt Mode asigură astfel redarea de conţinut la standardul HDMI 1.4b, adică în rezoluţie până la 4K, sunet surround sau redare HD în 3D. Acestea vor putea fi realizate printr-un simplu cablu HDMI (1.4b) to USB Type-C. 
 

 

 
Primele cabluri de acest gen vor începe să apară pe piaţă la începutul anului viitor, în funcţie de cât de repede vor începe producătorii să dezvolte astfel de soluţii.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult