Backup-ul pozelor cu Google Photos va fi mai rapid chiar şi prin conexiuni lente la internet

02.10.2017
Backup-ul pozelor cu Google Photos va fi mai rapid chiar şi prin conexiuni lente la internet

Cei care folosesc Google Photos pentru a arăta prietenilor pozele din vacanţe vor fi mai puţin dependenţi de conexiunea la internet, noua versiune a aplicaţiei pentru Android conţinând o serie de optimizări care scurtează timpul de încărcare a colecţiilor de imagini şi clipuri video.

Astfel, Google Photos va detecta automat viteza conexiunii la internet şi ajusta rezoluţia pozelor sau a clipurilor video încărcate în spaţiul de stocare cloud. Accesibile într-o versiune redusă, fişierele distribuite deja vor fi împrospătate cu versiuni la rezoluţie înaltă, imediat ce viteza conexiunii la internet permite acest lucru.

Disponibile în versiunea 3.6 a aplicaţiei Google Photos pentru dispozitive cu Android, optimizările vor ajunge în cele din urmă şi la platforma iOS, însă Google nu a comunicat un calendar de lansare exact. Tot la capitolul neclarităţi intră şi rezoluţia folosită pentru pozele încărcate în versiune redusă, economisirea lăţimii de bandă a conexiunii de date putând veni cu preţul unei penalizări sesizabile, dar temporară, asupra clarităţii imagini.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult