De acum, aplicaţiile de Android vor putea fi încercate şi fără instalare, folosind suportul Android Instant Apps

18.05.2017
De acum, aplicaţiile de Android vor putea fi încercate şi fără instalare, folosind suportul Android Instant Apps

Google oferă de acum funcţionalitatea Android Instant Apps tuturor dezvoltatorilor care publică aplicaţii de Android în magazinul Google Play.

Astfel, utilizatorii vor putea în curând să experimenteze cu aplicaţii noi fără să le descarce mai întâi şi instaleze pe telefonul mobil. Pe scurt, Instant Apps sunt versiuni cu funcţionalitate redusă ale aplicaţiilor de Android, care pot fi accesate direct din website-uri sau pagina aplicaţiei în magazinul Google Play. Oferite cu scop demonstrativ, acestea pot solicita permisiuni la rulare la fel ca aplicaţiile instalate permanent în memoria dispozitivului, însă sunt rulate exclusiv online şi nu necesită actualizări.

Necesitând ceva efort din partea dezvoltatorilor pentru a fi adaptate din versiunea completă a aplicaţiei de Android, Instant Apps-urile folosesc un design modular care permite încărcarea numai acelor componente folosite în mod activ, economisind conexiunea la internet.

Suportul Android Instant Apps este disponibil tuturor dispozitivelor, începând cu versiunea Android 6.0, însă Google promite că va extinde compatibilitatea şi la dispozitivele bazate pe Android 5.0. În schimb, versiunea Android O va avea în plus suport pentru fixarea Instant Apps direct în Home Screen, încât să le putem folosi oricând avem disponibilă o conexiune la internet, fără să ocupăm memoria internă a dispozitivului.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult