Google Maps oferă noi facilităţi celor care folosesc mijloace de transport în comun

11.12.2017
Google Maps oferă noi facilităţi celor care folosesc mijloace de transport în comun

Capabilă să calculeze rute ţinând cont de traseele mijloacelor de transport în comun, aplicaţia Google Maps trebuie urmărită îndeaproape pentru a nu rata conexiunea cu următorul mijloc de transport, sau staţia de coborâre.

În curând, navetiştii care obişnuiesc să mai aţipească în traseele mai lungi şi cei care se deplasează pe rute din afara traseelor cu care sunt obişnuiţi vor avea un ajutor în plus, Google Maps emiţând alerte la apropierea staţiei de coborâre.

Notificările sunt de două tipuri, pentru meniul Lock Screen şi alertare imediată, de exemplu atunci când trebuie să coborâm. Notificările pentru meniul Lock Screen pot fi inspectate la simpla pornire a ecranului, respectiv activate pentru a vedea unde ne aflăm pe ruta aleasă.

Încă la fază de testare, noile facilităţi adresate celor care folosesc mijloace de transport în comun vor fi introduse cu o actualizare adusă aplicaţiei Google Maps, apropiind modul Transit de funcţionalitatea celorlalte opţiuni de navigare destinate şoferilor sau pietonilor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult