Microsoft recunoaşte înfrângerea: va renunţa la asistentul virtual Cortana

25.12.2019
Microsoft recunoaşte înfrângerea: va renunţa la asistentul virtual Cortana

Piaţa de asistenţi virtuali va fi mai „săracă” de acum înainte. Microsoft a confirmat că suportul software şi serviciile pentru Cortana, asistentul său virtual, vor fi oprite în majoritatea ţărilor. Compania pare să îşi recunoască înfrângerea în această categorie de servicii, unde alţi jucători s-au poziţionat mult mai bine. În timp ce Google Assistant şi Amazon Alexa conduc detaşaţi, alţi jucători precum Apple şi Samsung nu par să cedeze atât de uşor precum Microsoft.

Singura ţară în care Microsoft Cortana va continua să funcţioneze este în Statele Unite, unde dispozitive precum Surface Headphones şi boxa Harman Kardon Invoke se bazează pe asistentul virtual pentru funcţionalitate de bază precum update-uri. În rest, în toate celelalte ţări, Cortana va fi oprită complet, atât pe iOS, cât şi pe Android. Singurul loc unde asistentul va mai funcţiona va fi pe computerele cu Windows 10, aceasta fiind integrată în sistemul de operare.

Vestea a fost confirmat de Andrew Shuman, şeful echipei care se ocupă de dezvoltarea Cortana în cadrul Microsoft. Având în vedere că produsele Microsoft nu sunt lansate în foarte multe ţări în afara SUA, utilizatorii nu vor fi afectaţi de lipsa asistentului. De altfel, asistentul va trebui să rămână pornit pentru a putea îndeplini parteneriatul pe care Microsoft îl are cu Amazon, care permite activarea Cortana prin intermediul Alexa.

Dacă încă aveţi Cortana instalată pe smartphone, puteţi să o dezinstalaţi de acum înainte, pentru că serviciile vor fi oprite foarte curând.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult