Skype pentru Android are o problemă. Aplicaţia răspunde apelurilor primite fără ştirea utilizatorilor

Skype pentru Android are o problemă. Aplicaţia răspunde apelurilor primite fără ştirea utilizatorilor

Bug-ul care a afectat funcţia Group FaceTime pe dispozitivele iOS a atras o avalanşă de procese la adresa Apple. În mod ironic, ghinionul a lovit şi în tabăra Microsoft, transformând serviciul Skype într-un mijloc de spionare a utilizatorilor.

Bug-ul afectează versiunea de Android clientului Skype şi se manifestă în mod sporadic, transformând telefonul mobil într-un dispozitiv de ascultare pentru oricine se întâmplă să te apeleze la momentul respectiv.

Oficial, această funcţie a fost implementată de Microsoft pentru a permite utilizatorilor să folosească Skype asemenea unui sistem baby monitor. Amplasat ca şi cameră de supraveghere, telefonul mobil poate fi apelat de la distanţă prin apel Skype, răspunzând convorbirii automat.

Problema este că această funcţie se activează în mod aleatoriu, telefonul răspunzând apelurilor video Skype fără ca utilizatorul să fi cerut în mod expres acest lucru.

Unii utilizatori au întâlnit acest bug la folosirea clientul Skype cu dispozitive de purtat (ex. ceasuri inteligente), persoana apelantă ascultând ce se întâmplă în jur fără ca persoana căutată să fie informată de primirea apelului.

Singurul aspect care previne transformarea clientului Sky în instrument pentru ascultare este faptul că apelurile aflate în desfăşurare sunt anunţate pe ecranul telefonului, lăsând utilizatorilor posibilitatea să intervină, dacă observă că apelul a fost preluat în mod eronat.

Fără vreo explicaţie oficială, Microsoft pare că a remediat bug-ul apărut ultima versiune Skype Beta, astfel că problemele ar trebui să dispară şi din versiunea standard a clientului Skype peste puţin timp.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult