Tor Browser, disponibil acum şi pe Android

22.05.2019
Tor Browser, disponibil acum şi pe Android

Utilizatorii de Android aflaţi în căutarea unei soluţii pentru navigare web ultra-securizată, care să nu lase nici un fel de urme pe internet sau pe telefon, au la dispoziţie Tor Browser.

Bazat pe nucleul Firefox, Tor Browser suportă deschiderea paginilor în tab-uri separate şi oferă multe din avantajele unui browser modern. Dar spre deosebire de Firefox, Tor Browser nu se conectează direct la internet, ci la o reţea de servere criptate. Înainte de a ajunge la site-ul pe care îl vizităm, solicitările de date sunt plimbate prin noduri de conectare alese aleatoriu, ascunzând în mod eficient adresa IP şi identitatea.

Tor Browser este recomandat activiştilor şi jurnaliştilor care doresc să-şi desfăşoare activitatea fără riscul supravegherii guvernamentale, cât şi persoanelor obişnuite care doresc să evite restricţii de acces impuse pe criterii geografice, sau prin cenzură.

Din păcate, Tor Browser poate fi utilizat şi pentru activităţi clandestine, reţeaua Tor fiind de notorietate pentru tranzacţii cu droguri, pornografie interzisă, vânzarea de arme, etc.

Din punct de vedere al vitezei, Tor Browser nu este cea mai fericită alegere, numărul mare de utilizatori şi modul în care reţeaua Tor plimbă conexiunea prin noduri de conectare multiple adăugând latenţe destul de mari. În plus, unii furnizori de conţinut ar putea interpreta solicitările de conectare primite din reţeaua Tor ca fiind SPAM, blocând pur şi simplu accesul.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult