Maşinile Tesla primesc jocuri noi pentru ecranul de la bord

05.04.2019
Maşinile Tesla primesc jocuri noi pentru ecranul de la bord

Maşinile Tesla nu sunt „diferite” doar pentru că sunt maşini electrice, în ultimii câţiva ani mulţi producători de maşini tradiţionale lansând modele electrice comparabile. Tesla preferă însă să facă lucrurile diferit, într-o manieră aparte. De la actualizările de performanţă pentru maşini, până la eliminarea tuturor elementelor de pe bord în cazul Model 3, maşinile companiei au devenit mai degrabă gadget-uri pe roţi decât simple autovehicule. Având în vedere că suntem în era în care gaming-ul este peste tot, ce ar fi un gadget fără jocuri? Ei bine, Tesla are mai multe jocuri integrate în sistemul de operare al maşinilor sale, în curând acestea vor primi încă două titluri gratuite.

Anul trecut, în luna august, Tesla a lansat un update de software care a adăugat câteva jocuri clasice în sistemul de operare al maşinilor sale. Acestea erau jocuri Atari, folosite sub licenţă, populare în anii `80 în sălăle de arcade. Fiecare în parte a fost un titlu clasic, precum Asteroids, Missle Command, Lunar Lander şi Centipede, însă cele două jocuri care sunt adăugate acum sunt adevărate hit-uri mondiale.

Vorbim despre 2048, jocul de mobil care a dominat topurile de download-uri pe iOS şi Android în urmă cu doar câţiva ani şi Super Breakout, jocul care a creat un nou gen şi se bucură şi acum de noi versiuni pe toate platformele posibile.

Jocurile sunt afişate pe consola centrală a maşinii şi pot fi pornite din numai câteva atingeri de ecran. Acestea sunt controlate folosind butoanele de pe volan, maşinile Tesla oferind câteva rotiţe şi butoane fizice pentru a controla mai uşor funcţiile maşinii fără touchscreen. Jocurile nu par a putea fi pornite atunci când maşina este în mişcare, acestea fiind mai degrabă dedicate momentelor în care ai de aşteptat câteva minute în maşină.

Noile jocuri vor fi adăugate pe maşinile Tesla Model S, Model X şi Model 3 complet gratuit printr-un update software, însă ar putea dura ceva timp până când acest pachet ajunge pe toate maşinile. Cei care vor să forţeze update-ul, pot conecta maşina la o reţea Wi-Fi, de unde îl va descărca automat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult