Vehiculele Tesla au „învăţat” să schimbe banda de circulaţie fără confirmare

04.04.2019
Vehiculele Tesla au „învăţat” să schimbe banda de circulaţie fără confirmare

Unele dintre cele mai stresante momente pentru orice şofer sunt schimbarea benzilor de circulaţie şi manevrele efectuate pentru depăşirea altor vehicule, acestea necesitând atenţie distributivă şi coordonare atentă a fiecărei mişcări.

Nu şi pentru posesorii de vehicule Tesla echipate cu funcţia de conducere autonomă, acestea putând schimba banda de circulaţie la simpla acţionare a manetei de semnalizare, sau din propria iniţiativă, pe baza destinaţiei setate anterior în computerul de navigaţie.

Până acum, funcţia Navigate on Autopilot solicita confirmare din partea pasagerului înainte de a iniţia orice schimbare a benzii de circulaţie. Însă cu ultima actualizare de software adusă de Tesla, aceste manevre se pot iniţia complet automat, şoferul devenind un simplu pasager în propriul vehicul.

Totuşi, pentru a nu induce panică, funcţia de schimbare automată a benzilor de circulaţie a fost adăugată ca setare opţională în meniul de configurare. Odată bifată, manevra de schimbare automată a benzilor de circulaţie va fi anunţată cu un simplu ton auditiv şi vibraţii la nivelul volanului.

Tesla dă asigurări că noua funcţionalitate a fost verificată amănunţit în cadrul testelor Interne, adunând deja peste jumătate de milion de mile fără incidente în trafic. Deocamdată, funcţia de schimbare automată a benzilor de circulaţie este disponibilă doar utilizatorilor din Statele Unite, fiind necesare aprobări suplimentare din partea autorităţilor pentru activare şi în alte regiuni ale lumii.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult