Primul serviciu de taxi asigurat cu vehicule fără şofer, testat pe drumurile publice

06.12.2017
Primul serviciu de taxi asigurat cu vehicule fără şofer, testat pe drumurile publice

Producătorul auto Nissan a găsit o utilitate practică pentru vehiculele autonome Nissan Leaf. Cu propulsie electrică şi controlate integral de calculator, acestea vor servi drept bază pentru un serviciu de taxi care-ţi permite să călătoreşti de unul singur, fără să interacţionezi cu şoferi nepoliticoşi.

Gândit pentru a funcţiona fără intervenţie umană, serviciul numit Easy Ride va funţiona în baza unei aplicaţii pentru mobil. Odată urcat în vehicul, vei putea alege dintr-o selecţie de rute alternative, descrise cu estimări privind durata călătoriei. Suma aferentă costului călătoriei va fi debitată în mod automat de pe cardul de credit, fără bacşis sau tarife umflate în mod arbitrar.

Nissan va demara etapa de testare pe drumurile publice la începutul anului 2018 folosind străzile oraşului Yokohama, urmând ca debutul oficial în Japonia să fie anunţat înainte de anul 2020. Din păcate, traficul aglomerat şi provocările unei infrastructuri rutiere care prezintă multe pericole dificil de anticipat pentru un sistem computerizat, face puţin probabilă introducerea în viitorul apropiat a unui serviciu de taxi asigurat cu vehicule autonome, pe străzile oraşelor din România.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult