Apple ar putea folosi ecrane cu tehnologie mini LED pentru noile modele iPad Pro şi MacBook Pro, pregătite pentru lansare în 2020

03.12.2019
Apple ar putea folosi ecrane cu tehnologie mini LED pentru noile modele iPad Pro şi MacBook Pro, pregătite pentru lansare în 2020

În paralel cu extinderea folosirii ecranelor OLED la şi mai multe dispozitive din gama Apple, compania americană ar putea face şi un pas menit să-i consolideze imaginea de brand premium, introducând un nou tip de ecran bazat pe o tehnologie considerată din multe puncte de vedere superioară celei OLED.

Potrivit afirmaţiilor făcute de cunoscutul analist Ming-Chi Kuo, faimos pentru acurateţea predicţiilor sale pe tema produselor Apple, gigantul american va lansa primele generaţii de produse înzestrate cu ecrane mini LED spre finalul anului 2020, începând cu versiunile actualizate ale tabletei iPad Pro de 12,9” şi modelul MacBook Pro de 16”. Astfel, până la finalul anului viitor Apple va avea în portofoliu între patru şi şase produse echipate cu ecrane mini LED.

Tranziţia către noua tehnologie va fi însă una treptată, ecranele OLED şi mini LED urmând să coexiste încă multă vreme de acum înainte, cele din urmă fiind preferate la gama premium.

Cunoscutul analist Ming-Chi Kuo (care are o reputaţie de predicţii Apple, în mare măsură exacte), consideră că Apple va începe să utilizeze mini afişaje LED în dispozitivele sale la sfârşitul anului 2020, începând cu versiunile actualizate ale iPad Pro de 12,9 inci (ce, nu dragoste pentru modelul de 11 inci?) şi MacBook Pro de 16 inci . În cele din urmă vor exista patru până la şase produse în gama Apple folosind mini LED, a afirmat Kuo, dar va exista o tranziţie treptată.

Comparat cu tehnologia OLED, cea mini LED preia multe din avantajele acesteia şi elimină neajunsurile, cum ar fi modificarea nuanţei de culoare atunci când imaginea nu este privită direct din faţă, efectul de burn-in cauzat de afişarea îndelungată a unor imagini statice şi uzura în timp. Gama extrem de densă de LED-uri promite raporturi de contrast ridicate, o gamă largă de culori şi o construcţie subţire. În continuare este păstrată eficienţa consumului de energie şi timpul de răspuns foarte redus. Ecranele Mini LED-ul se pretează astfel pentru dispozitive high-end şi aplicaţii unde acurateţea culorilor este importantă, cum ar fi editare foto-video.

Rămâne doar de văzut cât de deschis este Apple faţă de perspectiva unor schimbări atât de tranşante la partea de hardware, compania fiind cunoscută mai degrabă pentru prudenţa cu care acceptă modificări relativ minore, evitând astfel potenţiale probleme cu aprovizionarea de componente dificil de produs în volum suficient şi eventuale defecte asociate tehnologiilor emergente.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult