Compania care asamblează iPhone ia în considerare o investiţie de 7 miliarde de dolari în Statele Unite

25.01.2017
Compania care asamblează iPhone ia în considerare o investiţie de 7 miliarde de dolari în Statele Unite

Directorul executiv al Foxconn, compania care asamblează majoritatea smartphone-urilor iPhone pentru Apple, a confirmat că faptul că ia în considerare înfiinţarea unei fabrici în Statele Unite, în valoare de 7 miliarde de dolari, care ar putea genera mii de locuri de muncă, potrivit BBC.

Anunţul vine după ce Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a confirmat că agenda „America First” înseamnă modificarea profundă a tratatelor de comerţ internaţionale.

În timpul campaniei electorale, Trump a ameninţat constant că va impune tarife mai mari importurilor pentru a încuraja companiile străine şi pe cele americane să mute producţia în Statele Unite.

Mai mult, China ar fi responsabilă pentru pierderea locurilor de muncă în sectorul de producţie din Statele Unite, potrivit acuzaţiilor lui Trump.

Foxconn, are majoritatea fabricilor în China. Anul trecut, compania a preluat Sharp.

Preşedintele SUA, Donald Trump, urmează să semneze un ordin prin care va anula participarea Statelor Unite din Acordul de parteneriat transpacific (TPP) şi va transmite intenţia de renegociere a Acordului comercial nord-american (NAFTA), a declarat un oficial anonim de la Casa Albă.

Donald Trump s-a pronunţat frecvent împotriva Parteneriatului transpacific (TPP), argumentând că acest acord ar avantaja China din punct de vedere economic.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult