Cum au evoluat vânzările iPhone în ultimul deceniu: 2016, primul an de declin

09.01.2017
Cum au evoluat vânzările iPhone în ultimul deceniu: 2016, primul an de declin

Apple a lansat iPhone în 2007 şi a revoluţionat piaţa smartphone-urilor. Putem spune, fără să greşim, că telefoanele performante şi cu design excelent pe care le folosim astăzi se datorează acelui moment.

În cei 10 ani de când este disponibil pe piaţă, iPhone a înregistrat o creştere accelerată a vânzărilor de la an la an, cu excepţia lui 2016, când numărul de unităţi livrate a scăzut comparativ cu 2015. Acest lucru a fost cauzat, potrivit analiştilor, de faptul că Apple nu a mai schimbat de multă vreme designul telefonului. Modelul iPhone 7 are un design aparoape identic cu cel al iPhone 6, care a fost lansat în septembrie 2015.

Totuşi, iPhone a rămas în 2017 cel mai popular dispozitiv electronic din lume, cu vânzări de aproape 212 milioane de unităţi.

Performanţele mai slabe din 2016 ale companiei l-au afectat şi pe şeful acesteia, Tim Cook. Potrivit unor documente depuse la Securities and Exchange Comission (SEC), Cook a primit anul trecut beneficii (salariu, acţiuni la companie) în valoare de 8,75 milioane de dolari, faţă de 10,28 milioane de dolari în 2015.

Statista a publicat un infografic în care arată cum au evoluat vânzările iPhone în poerioada 2007 – 2016. 

Infographic: The iPhone Still is Apple’s Cash Cow Despite Declining Sales | Statista
You will find more statistics at Statista

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult