Huawei neagră zvonurile cum că va lansa un telefon bazat pe Harmony OS anul acesta

22.08.2019
Huawei neagră zvonurile cum că va lansa un telefon bazat pe Harmony OS anul acesta

Huawei a negat oficial speculaţiile cum că va lansa un smartphone echipat cu noul sistem de operare Harmony OS în cursul lunilor următoare.

Potrivit declaraţiilor declaraţiilor făcute de vicepreşedintele Vincent Yang, cu ocazia unei conferinţe ţinută la New York, Huawei nu are planuri pentru lansarea unui smartphone bazat pe Harmony OS înainte de finalul acestui an, însă compania ar putea lansa alte dispozitive bazate pe acesta,  cum ar fi televizoare şi dispozitive smartwatch.

Explicând poziţia companiei, şeful Huawei a pus accent pe nevoia „menţinerii unui singur standard şi un singur ecosistem”, strategie care exclude posibilitatea de a avea în portofoliu produse smartphone care funcţionează pe platforme diferite. Astfel, Harmony OS rămâne ca o soluţie de backup pentru eventualitatea în care relaţiile economice dintre China şi Statele Unite se înrăutăţesc, Huawei pierzând accesul la  serviciile furnizate de partenerii comerciali din Statele Unite.

În prezent, Huawei se află la cea de-a doua extindere a perioadei de graţie de 90 de zile convenită cu legiuitorii americani, privind  aplicarea sancţiunilor economice decise de administraţia Trump. Fără o clarificare a situaţiei la nivel politic, lansarea de noi produse smartphone este pusă sub semnul întrebării, substituirea Android cu o platformă imatură precum Harmony OS şi  excluderea componentelor hardware furnizate de companii americane în dispozitive  deja trecute de stadiul de prototip nefiind posibilă fără întârzieri şi compromisuri majore.

Încercând să răspundă întrebărilor primite din partea reprezentanţilor presei, Vincent Yang a confirmat că Huawei va lansa un nou flagship cu Android înainte de finalul acestui an, dar fără a menţiona în mod explicit seria Mate 30.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult