Huawei nu mai poate include slot pentru card micro SD pe telefoanele comercializate

24.05.2019
Huawei nu mai poate include slot pentru card micro SD pe telefoanele comercializate

În timp ce ruperea relaţiilor cu Google poate fi compensată prin modificări la partea de software, pierderea licenţelor pentru tehnologii care vizează partea de hardware este mult mai dificil de gestionat.

Spre exemplu, întreruperea relaţiilor de business cu partenerul ARM Holdings blochează activitatea Huawei ca şi producător de chipseturi pentru dispozitive mobile, compania rămânând fără licenţă pentru includerea nucleelor de procesare ARM în chip-urile proprii.

Următoarea lovitură vine de la SD Association, organizaţie cu sediul în Statele Unite responsabilă cu standardizarea formatelor de stocare externă.

Inclusă în embargoul decis de Statele Unite, SD Association a retras licenţele de folosire a formatului SD şi microSD, cea ce înseamnă că Huawei ar trebui să dezvolte acum un format alternativ pentru carduri de memorie, dacă mai doreşte să ofere această opţiune pentru produsele sale.

Măsura afectează În primul rând produsele smartphone din gama inferioară de preţuri, echipate cu cantităţi mai reduse de memorie internă. Fără posibilitatea includerii unui slot pentru card micro SD, Huawei ar trebui să includă mai multă memorie internă ca dotare standard, cea ce va creşte costul de fabricaţie şi preţul minim la care telefoanele pot ajunge în magazine.

Interesant este că Huawei pare că a prevăzut şi acest nou obstacol ridicat de Statele Unite, compania dezvoltând propriul format pentru card de memorie, nanoSD. Însă fără suportul acordat de SD Association este greu de crezut că formatul nanoSD va cunoaşte o adoptare largă şi în afara Chinei, Huawei riscând să se autoizoleze într-un ecosistem cu circuit închis, la care doar companii sprijinite de Guvernul de la Beijing vor participa. În mod evident, aceasta nu poate fi strategie viabilă pentru o companie care doreşte să aibă succes pe plan internaţional.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult