Samsung Electronics aşteaptă cel mai mare profit trimestrial din ultimii trei ani, în ciuda incidentului Galaxy Note7

06.01.2017
Samsung Electronics aşteaptă cel mai mare profit trimestrial din ultimii trei ani, în ciuda incidentului Galaxy Note7

Divizia de dispozitive mobile a Samsung a avut probleme în 2016, din cauza incidentului cu phablet-ul Galaxy Note7, dar alte companii ale conglomeratului au avut un final de an excelent. Pentru ultimul trimestru al anului trecut, gigantul a anunţat că se aşteaptă la un profit operaţional de 7,8 miliarde de dolari, cu 50% mai mare decât cel consemnat în perioada similară din 2015.

Creşterea a fost susţinută de vânzările foarte bune de ecrane OLED şi de cipuri de memorie, pieţe pe care Samsung este lider.

Cererea masivă pentru cipuri de memorie a fost înregistrată în mare parte din China, unde producătorii de smartphone-uri ieftine lansează modele pe bandă rulantă.

La rezultatele foarte bune a contribuit şi slăbiciunea din 2016 a wonului, moneda naţională din Coreea de Sud, care a scăzut cu 8,8% în raport cu dolarul în perioada octombrie – decembrie a anului trecut.

Rezultatele finale pentru T4 2016 vor fi publicate la finalul acestei luni.

Compania speră să-şi spele păcatele cu noul Galaxy S8, care va debuta pe piaţă în prima parte a acestui an. Samsung Electronics ar fi stabilit ca producţia iniţială de smartphone-uri Galaxy S8 să fie de 10 milioane de unităţi, potrivit publicaţiei Electronic Times din Coreea de Sud, citată de Reuters.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult