SUA nu se lasă. Pregăteşte un embargou către Huawei şi pentru companiile din alte ţări

03.12.2019
SUA nu se lasă. Pregăteşte un embargou către Huawei şi pentru companiile din alte ţări

Chiar dacă în ultima perioadă SUA a mai domolit atacurile asupra Huawei, adevărul este că în culise, este pregătită o nouă ofensivă. Conform Reuters, care citează surse anonime apropiate de acest subiect, se pare că americanii nu se vor mulţumi doar cu blocarea vânzării de componente americane către Huawei, ci va încerca să forţeze chiar şi companiile din alte ţări aliate, care folosesc de asemenea tehnologii americane, să înceteze colaborarea cu producătorul chinez de telefoane şi echipamente telecom.

De curând Huawei a anunţat că nu mai foloseşte componente americane deloc în telefoanele sale mobile şi în echipamentele telecom 5G. Astfel, compania a căpătat o oarecare independenţă, putând astfel să îşi vadă fără probleme de afacerile din alte regiuni, în timp ce se luptă cu autorităţile americane pentru a-şi recăpăta posibilitatea de a vinde echipamente către operatorii din zonele rurale ale Americii.

Totuşi, SUA ar putea acum să pregătească o nouă strategie: blocarea vânzării de componente către Huawei, chiar dacă nu sunt produse în SUA sau de companii americane. Se pare că există cadre legale care ar putea permite americanilor să reglementeze vânzarea de componente precum cipuri de smartphone-uri, software şi alte tehnologii, care sunt produse şi vândute de alte companii, dar care sunt bazate pe tehnologii dezvoltate în SUA.

Dacă modificările acestea vor avea loc, acestea nu vor fi primite bine de aliaţii SUA şi nici de companiile americane, spune avocatul Doug Jacobson. De altfel, aceasta nu este o soluţie foarte bună, întrucât Huawei va căuta şi va găsi alţi parteneri care pot furniza servicii şi componente similare, fără să folosească tehnologii americane.

Nu este clar însă când, dacă şi în ce formă vor fi făcute aceste modificări. De altfel, nu este clar dacă odată făcute vor fi aplicate imediat, sau dacă vor lăsa un timp de răgaz, precum extensiile termenului pentru intrarea în vigoare a regulamentului Entity List pentru Huawei, care este în prezent la a treia perioadă de 90 de zile.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult