Următoarea generaţie iPhone, exceptată de la tarifele aplicate de Statele Unite pentru bunuri importate din China

13.08.2019
Următoarea generaţie iPhone, exceptată de la tarifele aplicate de Statele Unite pentru bunuri importate din China

În ceea ce nu poate fi decât visul oricărui speculator bursier, acţiunile Apple au crescut cu aproximativ 5% în doar câteva minute, după ce administraţia Trump a confirmat exceptarea următoarei generaţii iPhone de la tarifele pe importuri aplicabile bunurilor provenite din China.

Având în vedere miza pe care succesul business-ului Apple îl are asupra economiei SUA, nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni faptul că următoarea generaţie iPhone este exceptată de la taxele pe importuri provenite din China, absenţa acestei concesii putând avea consecinţe grave asupra vânzărilor iPhone pe teritoriul Statelor Unite şi nu numai.

Servind pe tavă interesele speculatorilor, acţiunile Apple au scăzut cu 5% în urmă cu o săptămână, când China punea în aplicare devalorizarea propriei monede naţionale, în răspuns la anunţul unei taxe de 10% aplicabilă pentru bunurile importate din China în Statele Unite, rezultând aproximativ 300 miliarde dolari venituri suplimentare la buget.

Ducând mai departe jocul politic, SUA amână taxarea suplimentară până în data de 1 decembrie, dar numai pentru anumite categorii de bunuri, incluzând telefoane mobile şi laptopuri.

În forma actuală, decizia prevede exceptarea vânzărilor iPhone de la aplicarea taxelor pe importuri doar pentru primele două luni, aşteptările fiind ca Apple „să absoarbă” costurile suplimentare rezultate ulterior, estimările iniţiale indicând o reducere cu 4% a veniturilor companiei, ca urmare a introducerii taxelor pe importuri, începând cu data de  15 decembrie 2019.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult