Panasonic prezintă LUMIX G6, cameră DSLM cu senzor Live MOS de 16MP

24.04.2013
 Panasonic prezintă LUMIX G6, cameră DSLM cu senzor Live MOS de 16MP

Succesorul lui Panasonic LUMIX G5, modelul LUMIX DMC-G6, este o cameră foto din categoria DSLM (Digital Single Lens Mirrorless) care pune în centrul atenţiei un senzor de imagine Live MOS (16.05MP) cu funcţie ‘Low Light AF’, capabil să obţină poze de bună calitate chiar şi cu lumină slabă.

Panasonic LUMIX DMC-G6

Ajutată de noul procesor Venus Engine, Panasonic LUMIX G6 obţine poze folosind sensibilitate între ISO 160 şi ISO 25.600 (mod extins), iar pentru rezultate deosebite în condiţii de lumină slabă avem funcţiile ‘Low Light AF’ şi ‘Accurate AF’. Sunt prezente mai multe moduri de focalizare, cum ar fi Auto Focus pe zone multiple, detectarea feţei, urmărirea AF-ului (permite camerei foto să urmărească obiectele aflate în mişcare fără a pierde focalizarea). Utilizatorii Panasonic LUMIX G6 pot surprinde scenele rapide în cadre multiple, fotografiind în rafală la 7 cadre pe secundă folosind rezoluţia maximă a aparatului.

Panasonic LUMIX G6 - vizorul OLED, ecranul touch de 3 inch cu braţ mobil şi butoanele de control

Încadrarea imaginilor este realizată cu un vizor OLED recomandat prin luminozitatea superioară alternativelor cu tehnologie LCD, ce promite vizibilitate mai bună în lumină puternică şi autonomie extinsă a bateriei datorită consumului redus de energie. În funcţie de situaţie, putem alege între Vizorul Electronic (EVF) cu senzor de detecţie a ochiului şi monitorul de 3.0-inch cu braţ mobil pentru a realiza cadrele şi videoclipurile. Cel din urmă permite focalizarea selectivă a imaginii prin simpla atingere a ecranului.

Panasonic Lumix DMC-GF6 - talpa pentru blitz extern, microfonul stereo şi butoanele de control

Totuşi, Panasonic G6 nu se limitează doar la fotografii. Modul video 24p permite utilizatorilor să realizeze filmări care în momentul vizualizării să aibă aspectul peliculei de la cinematograf. Senzorul şi motorul de procesare Venus Engine permite captură video în format Full HD 1080/50p cu sunet stereo, salvând fişierele în container AVCHD sau MP4 pentru compatibilitate deplină cu o gamă largă de dispozitive de redare.

Panasonic Lumix GF6 - ecranul poate fi întors la 180°

În premieră pentru gama LUMIX G, modelele LUMIX DMC-GF6 şi LUMIX DMC-G6 suportă conectivitate Wi-Fi şi NFC, pentru mai multă flexibilitate la vizualizarea şi transferul imaginilor către alte dispozitive. După etapa iniţială de configurare, tableta şi smartphone-ul pot fi conectate printr-o simplă atingere, fără să introducem de fiecare dată informaţiile de autentificare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult