Canon PowerShot N – ultra-compactele reinventate

Canon PowerShot N - ultra-compactele reinventate

Gama Canon IXUS a fost foarte apreciată de-a lungul timpului şi a oferit unele din cele mai elegante aparate foto compacte de pe piaţă. Canon vrea reinventeze însă ultra-compactele şi aşa a apărut PowerShot N. De ce are nevoie un utilizator de rând care vrea să facă o poză cu altceva decât telefonul mobil? De un format cât mai compact şi un ecran tactil rabatabil, sunt de părere cei de la Canon. Dacă eşti răutăcios, ai putea să spui chiar că s-au inspirat de la gama GoPro.

Canon PowerShot N - cam aşa arată o cameră foto compactă în 2013

Corpul unui aparat Canon IXUS a fost redus cât mai mult posibil, iar în partea din faţă avem doar obiectivul cu zoom optic 8x şi un senzor de luminozitate. Cu excepţia butonului de pornire, toate celelalte au dispărut. Nici măcar clasicul declanşator cu inelul pentru zoom nu şi-a mai găsit un loc pe latura superioară. Pe spatele aparatului foto găsim un ecran tactil de 2.8”, care nu are din fericire un aspect 16:9. El poate fi rabatat în jurul laturii superioare, pentru a reduce cât mai mult utilitatea oglinzii din baie.

Canon PowerShot N - ecran tactil, rabatabil

Pe lista de specificaţii găsim un senzor de 12,1 MP CMOS HS, un procesor de imagine DIGIC 5, filmare full HD şi conectivitate WiFi. Aceasta din urmă este utilă pentru a transmite imaginile direct în memoria unui smartphone cu iOS sau Android. De aici, ele pot ajunge imediat pe un site de socializare. Pentru a vă face o idee în legătură cu cât de mică este camera Canon PowerShot N, dimensiunile sunt 78,4 x 60 x 29,2 mm.

Canon PowerShot N - butoanele vor fi afişate pe ecran

Disponibilă cu carcasă albă sau neagră, Canon PowerShot N va intra pe piaţă în luna aprilie a acestui an. Preţul peste ocean va fi de 300 $.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News