QX1, QX30 şi Action Cam Mini: noi camere foto şi video Sony

04.09.2014
QX1, QX30 şi Action Cam Mini: noi camere foto şi video Sony

Pe lângă smartphone-uri, tablete şi dispozitive inteligente de purtat la mână, Sony a prezentat la IFA 2014 şi noi camere foto şi video. Este vorba despre noile camere foto externe pentru smartphone-uri, QX1 şi QX30, cât şi despre noul Action Cam Mini, care oferă performanţă similară cu cea a predecesorului său într-un corp mult mai mic.

Camerele pentru smartphone QX1 şi QX30

Sony QX1

După cum ne aşteptam deja, Sony a prezentat la IFA 2014 şi camera mirrorless pentru smartphone QX1. Aceasta oferă compatibilitate cu obiective E-mount şi promite performanţă ridicată, cât şi portabilitate. QX1 include un senzor APS-C de 20 megapixeli (16.000 ISO, filmare 1080p/30 fps) şi include NFC pentru conectare rapidă la un smartphone, cât şi WiFi pentru transferul imaginilor şi pentru funcţia LiveView pe display-ul telefonului.

Deasupra monturii de obiective există şi un blitz rabatabil. A fost folosită aceeaşi baterie care se regăseşte şi în camerele NEX şi Alpha, care poate alimenta QX1 pentru 440 de cadre sau 150 de minute de filmare la o singură încărcare. QX1 se lansează în luna noiembrie, la un preţ de 400 de dolari/euro.

Sony QX1 Sony QX30

Camera detaşabilă QX30 este succesorul lui QX10, oferind performanţele unei camere foto de tip bridge. Aceasta are un senzor de 1/2,3” ExmorR şi include un obiectiv 24-720mm f/3.5-6.3 (zoom 30x). Rezoluţia imaginilor captate este de 20 megapixeli, iar filmarea poate fi Full HD la 60 de cadre pe secunda.

Bateria însă va oferi doar 200 de instantanee şi 45 de minute de video, iar camera se încarcă printr-un cablu USB. Preţul pentru QX30 este 350 de dolari/euro.

Action Cam Mini

Seria de camere pentru sport de la Sony a primit un nou membru: Action Cam Mini. Acesta este practic o variantă mai mică a vechiului Action Cam, oferind aceleaşi specificaţii tehnice, într-un corp mai compact şi mai uşor. Corpul camerei a fost micşorat cu o treime, iar asta a afectat bateria puţin, însă alte detalii au fost îmbunătăţite. Există acum rezistenţă la apă şi praf direct din cameră, eliminând nevoia unei carcase pentru situaţii care nu implică scufundări. Sony include însă în pachet şi o asemenea protecţie, care asigură funcţionarea camerei până la 5 m sub apă.

Sony Action Cam Mini

În rest, totul este la fel ca până acum: Senzor Exmor R de 12 megapixeli, obiectiv ultra-wide cu raza vizuală de 170 de grade, posibilitate de filmare la 120 cadre pe secundă în rezoluţie 720p şi posibilitatea de a filma în format XAVC S la 50 Mbps la rezoluţie 1080p. Preţul este stabilit la 250 de dolari/euro pentru pachetul standard şi 350 de dolari/euro pentru vairanta cu telecomandă cu live-view wireless, care poate controla până la cinci astfel de dispozitive simultan.

Lansarea va avea loc la mijlocul lunii octombrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult