Samsung Galaxy Camera – compactă de buzunar cu ADN de smartphone

30.08.2012
Samsung Galaxy Camera - compactă de buzunar cu ADN de smartphone

Vizita Go4it la târgul de electronice IFA Berlin continuă la standul Samsung, unde producătorul coreean a expus Samsung Galaxy Camera – una dintre cele mai avansate camere foto de buzunar create vreodată.

Samsung Galaxy Camera - ecranul de 4.8 inch

În corpul cu greutate de 305 grame, ce ia forma inconfundabilă a unei camere foto din clasa compactă, Samsung Galaxy Camera ascunde hardware demn de o tabletă sau smartphone de top, alăturat unui ansamblu optic cu specificaţii de invidiat. Pe partea de cameră foto avem un senzor CMOS cu rezoluţie 16 MP şi tehnologie BSI (backside-illuminated), conectat unui obiectiv retractabil cu zoom optic 21X şi sistem optic de stabilizare a imaginii. Procesarea imaginii şi funcţiile avansate sunt gestionate cu un chipset quad-core la 1.4 GHz (Exynos 4), iar pentru ca totul să fie perfect, pe partea de software avem noua versiune Android 4.1 Jelly Bean.

Samsung Galaxy Camera - obiectivul retractabil

Galaxy Camera dispune de ecran HD Super Clear LCD cu diagonala de 4.8 inch, ce ocupă toată partea din spate şi elimină practic nevoia pentru butoane fizice suplimentare. Lăsând la o parte butonul fizic pentru poze, prevăzut cu inel pentru zoom, cireaşa de pe tort este dată de aplicaţia S Voice – un asistent cu comandă vocală ce permite operarea prin voce a funcţiilor de bază. Putem activa funcţia zoom rostind zoom in/zoom out şi obţine poze de la distanţă folosind comanda shoot.

Samsung Galaxy Camera

Pentru retuşarea pozelor avem utilitarul Photo Wizard, garnisit cu 35 de filtre şi unelte, iar pentru filmuleţele cu rezoluţie 1080p avem corespondentul Movie Wizard. Desigur, pentru mai multă libertate şi activităţi ce nu au neapărat legătură cu lumea camerelor foto putem vizita magazinul Google PlayStore, de unde instalăm după bunul plac aplicaţi Android.

Samsung Galaxy Camera - încadrarea imaginii

Pe partea de conectivitate avem de ales între coexiuni 3G şi 4G, sau reţeaua wireless N. Pozele şi clipurile video salvate în cei 8 GB memorie internă pot fi copiate în mod automat pentru păstrare online, activând funcţia Auto Cloud Backup în prezenţa unei conexiuni active la internet, intermediată prin serviciul Samsung AllShare. Dacă dorim să arătăm şi prietenilor colecţia de poze procedăm la fel ca pe smartphone, accesând aplicaţia Facebook sau alt client pentru reţeaua de socializare favorită, după care încărcăm albumele de fotografii direct din memoria camerei foto. Alternativ, putem alege să extindem capacitatea de stocare ataşând un card de memorie microSD. Trebuie ştiut că pentru conexiuni 3G vom aveam nevoie de card micro SIM.

Samsung Galaxy Camera - reglaje foto

Venită la scurt timp după modelul Nickon S800c, Samsung Galaxy Camera se alătură unei noi clase de camere foto inteligente, a căror versatilitate poate concura oricând un smartphone modern. În timp ce ideea transformării banalei compacte de buzunar într-un hibrid cu sistem de operare Android nu este rea dacă privim prin prisma posibilităţilor ce se deschid prin utilizarea aplicaţiilor pentru Android şi miriada de servicii online care devin accesibile în mod direct, rămâne de văzut câţi utilizatori vor fi dispuşi să plătească în plus pentru aceste privilegii. Din punct de vedere practic, Samsung putea la fel de bine să ofere o cameră foto obişnuită, dar prevăzută cu o conexiune wireless care să faciliteze transferul instantaneu al pozelor şi secvenţe video către telefonul Galaxy S3, lăsând utilizatorii să folosească mai departe capabilităţile telefonului mobil pentru a ajunge la rezultate apropiate celor obţinute cu Samsung Galaxy Camera.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult