Samsung Galaxy Camera, o cameră foto în stil Galaxy S3

Autor: Aurelian Mihai 27.08.2012
Samsung Galaxy Camera, o cameră foto în stil Galaxy S3

Samsung pregăteşte încă o surpriză pentru IFA Berlin, de forma unei camere foto inspirată din designul celebrului smartphone Galaxy S3.

Modelul de tip point-and-shoot intră în categoria camerelor foto compacte şi este de aproximativ două ori mai gros decât un telefon Galaxy S3. Dispozitivul include un obiectiv cu zoom optic 10X, sistem de stabilizare a imaginii şi senzor cu rezoluţie 16 MP, ce poate fi folosit şi pentru filmare Full HD. În carcasa cu forme rotunjite a încăput şi un blitz retractabil de tip Xenon, activat atunci când condiţiile de iluminare o impun.

Samsung lansează Galaxy S Camera (imagine exemplificativă)

La fel ca şi recent lansata Nikon Coolpix S800, noua compactă a celor de la Samsung foloseşte sistemul de operare Android 4.0, fiind de fapt un hibrid între smartphone şi cameră foto, cu facilităţi ce îmbie câte puţin din ambele lumi. Ne putem aştepta la funcţii pentru editarea şi distribuirea pozelor prin intermediul reţelelor de socializare, acces la internet, jocuri Android şi acces la aplicaţii prin magazinul GooglePlay.

Colecţia de poze şi interfaţa sistemului Android sunt redate pe un ecran de 4.8 inch cu tehnologie SuperAMOLED.

Samsung Galaxy Camera va fi oferită în două versiuni: WiFi şi WiFi + 3G. Din păcate pentru mai multe detalii va trebui să aşteptăm evenimentul oficial de lansare, ce va avea loc la expozitia IFA Berlin în mai puţin de o săptămână.

Tags: