Statuia antică grecească care ţine un „laptop” în mâini

14.08.2020
Statuia antică grecească care ţine un „laptop” în mâini

Sunt mulţi care cred că monumente antice remarcabile precum Marile Piramide din sau Acropolele din Atena au fost construite de o civilizaţie extraterestră avansată, deoarece cu mijloacele tehnice de la vremea respectivă realizarea lor nu era posibilă.

O descoperire făcută la o statuie antică i-a înfierbântat pe cei care cred că este posibilă călătoria în timp. În mâinile unei femei apare ceea ce pare a fi un laptop sau un dispozitiv hibrid 2-în-1. Obiectul respectiv are chiar şi două găuri pe lateral, despre care unii spun că sunt porturi, precum cele USB sau HDMI.

Statuia a fost realizată, potrivit Live Science, în anul 100 î.e.n.

Ce spune reprezentantul muzeului care deține „statuia cu laptop”

„De fapt, obiectul care apare în statuie chiar seamănă cu un laptop. Dar, desigur, nu este unul”, a declarat Jeffrey Spier, de la J. Paul Getty Museum din Malibu, California, care deține opera de artă. Potrivit lui, obiectul este, cel mai probabil, o cutie de bijuterii sau chiar o oglindă cu balama.

Oamenilor li se pare uneori că în opere vechi de artă apar obiecte similare cu unele de astăzi. I s-a întâmplat chiar și șefului Apple. Lui Tim Cook i s-a părut că un obiect dintr-o pictură de Rembrandt semăna cu un iPhone.

„Ştii, am crezut că am ştiut acest lucru până seara trecută când Neelie (n.e. – fostul comisar european Neelie Kroes) m-a dus să văd câteva picturi de Rembrandt şi într-una dintre acestea am văzut ceva ce m-a şocat. Era un iPhone”, a glumit Cook.

Pictura la care se referă șeful Apple nu este, de fapt, una realizată de Rembrandt. Este o piesă marca Pieter de Hooch numită „Un bărbat îi dă o scrisoare unei femei într-un salon”. Pictura a fost terminată în 1670.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult