Dell a lansat Latitude 7410 Chromebook Enterprise, un chromebook pentru mediul de business

11.08.2020
Dell a lansat Latitude 7410 Chromebook Enterprise, un chromebook pentru mediul de business

Dell Technologies vede un interes crescut în mediul de business pentru laptopurile cu sistem de operare Chrome OS, de aceea compania a lansat Latitude 7410 Chromebook Enterprise.

Dispozitivul premium are ecran 4K de 14” și poate fi configurat inclusiv în variantă 2-în-1. Carcasa laptopului poate fi realizată din aluminiu sau fibră de carbon, la cererea clientului. Latitude 7410 include conectivitate LTE/4G și Wi-Fi 6.

Dispozitivul poate fi echipat cu procesoare Intel până la Core i7 de generația a 10-a, până la 16 GB memorie RAM și cu capacitate de stocare internă de până la 1 TB.

Citește și: Ubuntu Web Remix va fi o alternativă la Chrome OS construită în jurul browserului Firefox

Producătorul promite o autonomie a bateriei de până la 19 ore. Laptopul dispune de tehnologie de încărcare rapidă, de la 0 la 35% în 20 de minute și la 80% într-o oră.

Chromebook-ul vine cu platforma Unified Workspace de la Dell, care permite administrarea dispozitivelor companiilor.

Cea mai ieftină versiune a laptopului, echipată cu procesor Intel Core i3, va costa 1.100 de dolari. Prețurile la varianta de Latitude 7410 Chromebook Enterprise cu procesor i7 încep de la 1.300 de dolari.

Crește interesul pentru Chrome OS în mediul de afaceri

Chrome OS, sistemul de operare dezvoltat de Google, are o cotă de piață globală de doar 0,8%, potrivit firmei de cercetare StatCounter. Totuși, platforma este foarte populară în educație. În SUA, pe piața K-12 (de la grădiniță până la clasa a XII-a) Chromebook-urile aveau, la sfârșitul anului trecut, o cotă de piață de 51%.

Acum a început să crească interesul pentru sistemul de operare și în mediul de afaceri, după ce foarte mulți angajați au început să lucreze de acasă. Companiile au nevoie de platforme sigure, care să fie ușor de administrat de la distanță, iar soluția oferită de Google îndeplinește aceste condiții.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult