Tim Cook, șeful Apple, este acum miliardar, dar nu din liga lui Bill Gates sau Jeff Bezos

11.08.2020
Tim Cook, șeful Apple, este acum miliardar, dar nu din liga lui Bill Gates sau Jeff Bezos
Foto: Shutterstock

Tim Cook, omul care conduce cea mai valoroasă companie din lume, Apple, este acum miliardar.

Potrivit Bloomberg, averea omului care ține frâiele gigantului care produce iPhone și iPad a depășit pragul de 1 miliard de dolari. Totuși, Cook este foarte departe de alți miliardari din sectorul tehnologic, care sunt extrem de bogați.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon și cel mai bogat om din lume, are o avere estimată la 187 de miliarde de dolari.

Averea lui Bill Gates, cofondator Microsoft, este de 121 de miliarde de dolari, iar cea a șefului Facebook, Mark Zuckerberg, a depășit recent pragul de 100 de miliarde de dolari.

Citește și: Apple a chemat în instanță o firmă care are ca logo o pară

Averile miliardarilor din sectorul tehnologic au continuat să crească, în ciuda pandemiei și a crizei economice provocate de aceasta.

Tim Cook este un CEO foarte eficient

Spre deosebire de ceilalți, Cook nu este un fondator sau cofondator de companie. Înainte să ajungă în fruntea Apple, el a fost director operațional, fiind omul de bază al lui Steve Jobs. Înainte, Cook a lucrat la Compaq, un producător de computere care nu mai există.

Deși a fost criticat uneori pentru o presupusă lipsă de inovație la Apple, Cook a transformat compania într-o entitate extrem de eficientă și profitabilă. De când a devenit CEO, veniturile Apple mai mult decât s-au dublat.

În cel mai recent trimestru, compania a raportat vânzări de 59,7 miliarde de dolari, în creștere cu 11% comparativ cu perioada echivalentă din 2019.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult