Un avion F-16 s-a prăbuşit prin tavanul unui depozit

20.05.2019
Un avion F-16 s-a prăbuşit prin tavanul unui depozit

Un avion F-16 ai Gărzii Naţionale din Dakota de Sud, SUA, s-a prăbuşit joi în timpul unui exerciţiu militar şi a lovit un depozit de lângă Baza Militară de Rezervă din California. În ciuda faptului că incidentul a avut loc în timpul orelor de lucru, accidentul nu a ucis pe nimeni, însă mai mulţi angajaţi ai depozitului au ajuns la spital cu răni superficiale.

Aparatul de zbor F-16 executa o misiune de antrenament pentru NORAD în momentul în care a apărut o defecţiune la sistemul hidraulic. Pilotul a reuşit să tragă manşa de salvare şi a fost propulsat în afara avionului, ajungând la sol teafăr. Avionul însă şi-a continuat căderea şi a căzut pe acoperişul unui depozit. Zona în care acesta s-a prăbuşit a fost declarată periculoasă, întrucât avionul avea la bord armament. Nu este clar ce fel de muniţie căra, întrucât un F-16 poate să care atât gloanţe, cât şi rachete de mai multe feluri, inclusiv focoase termo-nucleare.

Un angajat al depozitului, Jeff Schoffstall, a reuşit să filmeze câteva secunde imediat după accident, în timp ce un şofer care trecea pe autostrada Interstate 215 din vecinătatea depozitului a surprins folosind camera de la bordul maşinii momentul în care avioul s-a lovit de clădire. Din fericire, aparatul de zbor nu a explodat la impact, iar muniţia pe care o avea la bord nu s-a detonat. Anumite părţi din autostrada din vecinătate au fost oprite după acest accident.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult