AMD relansează brandul Athlon cu un model de procesor pe care oricine şi-l poate permite

Autor: Aurelian Mihai 07.09.2018
AMD relansează brandul Athlon cu un model de procesor pe care oricine şi-l poate permite

Cândva, sinonim cu înalta performanţă, brandul Athlon este resuscitat pentru a reprezenta cele mai ieftine procesoare din oferta AMD, potrivite pentru configurarea de PC-uri pentru activităţi de birou şi web browsing.

Compatibil cu socket-ul FM2+, AMD Athlon 200GE dispune de interfaţă grafică integrată bazată pe nucleul Radeon Vega 3 şi un procesor dual-core cu 4 fire de execuţie, bazat pe arhitectura ZEN. Acesta are o frecvenţă de 3.2GHz şi consum de energie estimat la valoarea de 35W, suficient pentru a putea fi inclus şi în sistem compacte, cu posibilităţi limitate pentru ventilaţie.

Totuşi, comparat cu cel mai ieftin procesor Ryzen pentru platforma AM4, modelul Ryzen 3 1300X (quad-core cu 8 fire de execuţie), Athlon 200GE nu are prea multe de oferit. Procesorul dual-core este o slabă consolare pentru gameri, iar nucleul VEGA echipat cu 192 unităţi de shader este potrivit doar pentru cele mai modeste jocuri online.

Aşteptat pentru data de 18 septembrie, procesorul Athlon 200GE va putea fi comandat pentru aproximativ 55 dolari. AMD va lansa în perioada următoare şi modelele Athlon 220GE şi Athlon 240GE, ceva mai performante. Din păcate, specificaţiile acestora sunt deocamdată neanunţate.

 

Tags: